Gipsy Kings

Grammyjevi nagrajenci navdušili Stožice

K.M.
3. 12. 2017, 09.28
Posodobljeno: 3. 12. 2017, 10.46
Deli članek:

V ljubljanskih Stožicah so včeraj s svojimi latino ritmi neverjetno vzdušje pripravili člani zasedbe Gipsy Kings.

M24
Odlični vokalist skupine Gipsy Kings, Nicolas Reyes.

Po desetih letih so se na slovenski oder vrnili člani skupine Gipsy Kings, ene največjih legendarnih izvajalk rumbe in flamenko ritmov na svetu. Člani skupine, sicer grammyjevi nagrajenci ter prejemniki zlatih in platinastih plošč, so včeraj nastopili v ljubljanski dvorani Stožice.

M24
Gipsy Kings so navdušili Stožice.

M24

Skupina glasbenikov iz romskih naselij južne Francije je na spektakularnem dogodku zaigrala svoje velike svetovne uspešnice, kot so Bamboleo, Volare, Baila me, Pida me la, Djobi Djoba in Ben Ben Maria. Prav po zaslugi hita Bamboleo iz leta 1987 so tudi zasloveli.

M24
Batista Cadillac sta nastopila kot predskupina.

Kot predskupina sta na odru občinstvo ogrela člana zasedbe Batista Cadilac, ki ju je Slovenija spoznala v šovu Znan obraz ima svoj glas. Za pravo uverturo v večer pa je poskrbel tudi Davor Radolfi in skupina Ritmo Loco. 

M24
Davor Radolfi ima za sabo že 40 let glasbene kariere.

M24
Davor Radolfi v družbi legendarne skupine Gipsy Kings.

Za odlično medijsko podporo dogodka so pred in na koncertu poskrbeli na Radiu Aktual, ki je v petek Stožice napolnil za svoj 10. rojstni dan, in pa www.svet24.si, Novice Svet24, Revija Zvezde, Revija Zarja, Mladismo.si in Dolenjski list.