Čuk na tujem

Jože Potrebuješ se je odpravil na Kitajsko

Teja Pelko
8. 11. 2017, 07.30
Deli članek:

Člani skupine Čuki so si za krompirjeve počitnice vzeli malce premora in jo mahnili vsak po svoje.

Osebni arhiv
Družina ob enem izmed številnih Bud, ki so jih »srečevali« na svojem popotovanju.

Jože Potrebuješ se je z ženo Andrejo in hčerkama Petro in Evo podal najdlje, na Kitajsko.

Osebni arhiv
Potrebuješevi v mestu Xian

»Dvakrat na leto potujemo. Trikrat zaporedoma smo bili v Ameriki, zato smo se odločili, da to malo presekamo in gremo nekam čisto drugam. V azijskem delu sveta dekleti še nista bili – z Andrejo pa sva že bila – najdlje na Tajskem,« nam je razlog za obisk najbolj naseljene države na svetu, z več kot 1,3 milijarde prebivalcev, pojasnil Jože.

Osebni arhiv
Družina je v Šanghaju srečala tudi Slovenca Anžeta, ki tam študira ekonomijo in kitajščino.

Na Kitajsko so odšli s turistično agencijo. »Nekako nas je izučilo, da nam – če nimamo prav veliko časa – preprosto preveč energije pobere vsa logistika, zaradi česar trpi uživanje v samem potovanju, tako da, če se le da, dobimo koga, da poskrbi za to. Vsaj prvič, ko gremo, drugič to drugače doživljamo,« pravi Jože. Na Kitajskem so Potrebuješevi obiskali pet mest: Peking, Šanghaj, Xian, Guilin in Yangshuo, od vsega pa so najbolj pogrešali čokolado.

Osebni arhiv
Družina med obiskom 24-milijonskega mesta Šanghaj

Jože pravi, da imajo z družino načrtuje še zelo veliko potovanj. »Zdaj sta dekleti že toliko stari in radovedni, da si hočemo ogledati čim več sveta – malo zato, da odkrivamo nove kulture, malo pa zato, ker nam je to najlepše preživljanje prostega časa, saj smo medtem res veliko skupaj. Sam sem zaradi posla verjetno veliko preveč stvari za enega normalnega starša zamudil. Na srečo je bila Andreja toliko več zraven. Zato pa izkoristimo vsako možnost, ko smo lahko skupaj. Upam, da bosta dekleti še dolgo hodili z nama – še veliko stvari je namreč, ki bi si jih lahko ogledali in jih doživeli,« nam je zaupal Jože.