Družinska nedelja

Na konjski dirki doživeli grozo

S.N.Č.
7. 11. 2017, 21.50
Deli članek:

Princesa Mary in njeni štirje otroci so na balkonu kraljeve palače celo spustili nekaj krikov.

Profimedia
Mary in otroci so bili ob tragičnem dogodku vidno pretreseni.

Tradicionalne konjske dirke Hubertus, ki vsako jesen potekajo v idiličnem Dyrehavnu, severno od Københavna, vedno privabijo množice ljubiteljev konj in športa, nikoli pa ne manjka tudi kraljeva družina.

Letos so kot predstavniki danskega dvora na prizorišče prišli najbolj priljubljeni člani monarhije: princesa Mary (45) s svojimi otroki, princema Christianom (12) in Vincentom (6) ter princesama Isabelle (10) in Josephine (6).

Vedno dobrovoljni otroci so bili v središču dogajanja, organizatorji so jih popeljali med konje, da so jih lahko božali in jim dajali kocke sladkorja, nato pa so jih z mamico vred naložili v kočije in naredili časten krog okrog posestva in po kasaški progi.

Doslej sta bila kraljevska gosta na Hubertusu vedno princ Henrik in njegov sin Friderik, a je prvi zaradi demence javne nastope opustil, drugi pa je kot član olimpijskega komiteja na kongresu v Švici. 

ŠOK TIK PRED OČMI

Ko se je program konjske dirke, ki je prava paša za oči, saj vključuje tudi uprizoritev lova in preskakovanje ovir, začel zares, se je kraljeva družina seveda pomaknila na mesto, ki ji je uradno namenjeno – na teraso kraljeve palače Hermitage tik ob progi.

Komaj pa se je uradni del začel, je eden od jahačev pri največji hitrosti po besedah očividcev dobesedno poletel iz sedla  in negiben pristal prav pred kraljevim balkonom. Princesa in otroci so onemeli, celo Mary si je ob grozljivem prizoru zatisnila oči.

Reševalci so poškodovancu priskočili na pomoč in ga odpeljali v bolnišnico, hkrati pa je očitno pretresena in v šoku prizorišče iger zapustila tudi vsa kraljeva družina.

Profimedia
Negibnega jahača so odpeljali reševalci.