Izgubila sloves in denar

V hipu postala najbolj osovražena oblikovalka

N.S.
14. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

Priznana modna oblikovalka Donna Karan je šokirala svet, ko je branila dolgoletnega prijatelja, producenta Harveyja Weinsteina, ki je spolno nadlegoval več zvezdnic. A njena izjava se ji je v trenutku maščevala!

Reuters
Modna oblikovalka Donna Karan ne ve, kaj naj stori zdaj.

Potem ko je v Hollywoodu izbruhnila afera Weinstein, v kateri so številne zvezdnice spregovorile o spolnem nadlegovanju enega najvplivnejših producentov v Hollywoodu, Harveyja Weinsteina, se je svetu oglasila tudi priznana modna oblikovalka, 69-letna Donna Karan. Javno je izjavila, da so za vse to, kar se je zgodilo, krive prav ženske.

»Kjerkoli na svetu pogledaš ženske, vidiš, kako se oblačijo in kaj prosijo s tem, ko se tako predstavljajo svetu. Kaj prosijo s tem, kaj iščejo? Težave,« je povedala Donna. »Mislim, da moramo paziti same nase. Seveda pa je res, da je bil odnos do žensk že od nekdaj zelo težaven povsod po svetu …«

Reuters
Izprijeni producent Harvey Weinstein.

Donna je še dejala, da Harveyja in njegovo (zdaj že bivšo) ženo Georgino pozna že nekaj let in da sta oba krasni osebi. »Mislim, da je ta težava, ki se je pojavila zaradi obtožb žensk, veliko večja, da ni težava v njem,« je producenta branila Karanova, ki so ji zaradi branjenja spolnega nadlegovalca že obrnili hrbet številni v svetu mode, mnogi so se začeli sramovati njene prestižne blagovne znamke, sama pa je v hipu postala najbolj osovražena modna oblikovalka. »Sram me je, da imam doma številne kose oblačil Donne Karan. So že romale v koš za smeti. Sramota za vse ženske!« se je glasil komentar ene od zvezdnic, ki so prisegale na njene kreacije.