Zabava

Za princa Charlesa nihče noče kuhati

S.N.Č.
13. 10. 2017, 20.30
Deli članek:

Ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin za princa in prestolonaslednika v imenitni londonski rezidenci Clarens House bi moralo biti po vseh pravilih velika čast za vsakega kuharja.

Profimedia
Kolikšno plačo bi Charlesov šef kuhinje prejemal, v razpisu ni navedeno.

A ko gre za pripravljanje jedi za princa Charlesa in njegovo soprogo vojvodinjo Cornvalsko, to pravilo ne zdrži.

Vendar da ne bo pomote, Camilla Parker Bowles pri tem ni nič kriva, ona izjemno rada je in pije, nikoli se še ni zgodilo, da bi doma ali kjerkoli na svetu delovala izbirčno ali nezadovoljna s postreženim. Povsem drugačen pa je prinčev odnos do hrane.

Neodobravanje

Charles je z uvajanjem organske hrane v jedilnike naletel na odpor že v lastni družini. Njegov oče princ Philip je celo že uporabil besedno zvezo »prekleto organsko«.

Hude zahteve

Razpis za zasebnega kuharja je Charles objavil že maja, v začetku septembra pa ga je ponovil in navedel rok za prijave 13. oktober. Vendar viri z dvora pravijo, da ni zanimanja.

Tehnične zahteve so sicer običajne: 40-urni tedenski delavnik, kuhanje v britanskih rezidencah, v katerih je v tistem času zakonski par, in dvotedensko spremljanje para na turnejah po svetu. Tudi zahteva, da bo glavni kuhar odgovoren za načrtovanje, pripravo in dostavo najvišjega standarda hrane za zasebne jedilnike, obroke za osebje, sprejeme in druge prireditve, še zdrži.

Strah pred sprejemom službe glavne kuharja princa Charlesa se skriva v tem, da je glavna zahteva, da je vsa hrana organska, ekološko pridelana ter da so vsi jedilniki pripravljeni izključno iz lokalnih virov in z dokazljivim poreklom.

Glede na zemljepisno lego Velike Britanije je pestrosti jedilnikov z dokaj skromnim naborom lokalne pridelave seveda težko zadostiti in je za kuharja verjetno bolj preprosto službe sploh ne zgrabiti, kot se zapletati v nemogoče.

Profimedia
Zagrizeni okoljevarstvenik o svojih načelih ne le glasno govori, ampak jih vnaša tudi v prakso.