Po 48 letih

Milica prekinila koncert Beatlov na terasi Nebotičnika

tp
6. 9. 2017, 12.00
Posodobljeno: 28. 9. 2017, 12.39
Deli članek:

Legendarna skupina The Beatles je 30. januarja 1969 na strehi hiše Apple Corps odigrala svoj zadnji koncert, ki ga je po 42 minutah prekinila policija.

Simon Pelko
Člani skupine The Backwards z »milicistoma« Francijem Kekom in Sašem Đukićem.

Oseminštirideset let pozneje je 4. septembra na terasi Nebotičnika koncert skupine The Backwards, ene najboljših svetovnih The Beatles cover skupin, prav tako prekinila milica.

Zgolj naključje? Niti ne. S koncertom na terasi so namreč fantje iz skupine The Backwards napovedali praznovanje 60. obletnice rojstva nepozabnih Beatlov, z njimi in presenečeno izbrano družbo novinarjev ter povabljenih pa sta se pošalila Franci Kek in Sašo Đukić, režiserja in »milicista« iz komedije Milice 2.

Kako so fantje videti in slišati v živo, se boste lahko prepričali že 12. oktobra v Hali Tivoli. Obeta se pravi koncertni spektakel z glasbo The Beatles in simfoničnim orkestrom. »Glasbena predstava obsega vsa tri ključna obdobja delovanja skupine. V šovu bo s posebnimi avdiovizualnimi učinki pričaran duh časa in prostora, kostumografija skupine bo identična originalni iz vseh njihovih obdobij, prav tako sami inštrumenti in način igranja. Zgodba se bo začela v že legendarnem klubu Cavern, kjer so The Beatles začeli s svojo angleško prisotnostjo in se od tam povzpeli v sam vrh svetovne glasbene scene vseh časov. Ko boste zaprli oči, boste slišali The Beatles, in ko jih boste odprli – boste tudi videli The Beatles!« napoveduje predstavnik organizatorja MH Concerts Roman Fileš.