Tanja Divac

Clooney pohvalil njene lase

Teja Pelko
5. 9. 2017, 21.30
Posodobljeno: 5. 9. 2017, 21.39
Deli članek:

Na beneškem mednarodnem filmskem festivalu se je letos trlo filmskih zvezdnikov.

osebni arhiv
Tanji se je uspelo fotografirati s slovitim igralcem Mattom Damonom.

Na njem je bila tudi Tanja Divac. Letos ji je festival prvič uspelo res doživeti, saj je bila prejšnja leta tam le po en dan.

Tanjin pogovor s Clooneyjem na rdeči preprogi so pokazali tudi na italijanski nacionalni televiziji, novinarka pa se je s svojo frizuro mnogim vtisnila v spomin. Kar nekaj neznancev je namreč pristopilo do nje in ji reklo, da jo je videlo na tzeleviziji.

Novinarka si je sicer na festivalu ogledala samo dva filma, zato pa se je udeležila toliko več novinarskih konferenc. »Na žalost sem si lahko ogledala le dva filma, del Torovega The Shape of Water in Clooneyjevega Suburbicon. Hotela sem jih več, a se stvari pogosto prekrivajo in se moraš odločiti, kaj ti je bolj pomembno. Na novinarske konference sem pa hodila. Med drugim sem bila na del Torovi za filme Suburbicon, Brawl, Cell Block 99, The Leisure Seekers s Helen Mirren in Donaldom Sutherlandom ter Our Souls at Night z Jane Fonda in Robertom Redfordom,« je povedala Tanja.

In kakšen vtis so nanjo naredili zvezdniki? »Vsi igralci so bili zelo prijazni, ampak saj to je njihova služba. Večina si je vzela veliko časa tudi za oboževalce, kar se mi zdi najbolj pomembno. Razen Fonde in Redforda, ki oboževalcem nista dala nobenega avtograma. Imela sem priložnost par besed spregovoriti »samo« z del Torom, Damonom in Clooneyjem – z vsemi na rdeči preprogi, skrita med oboževalci – in vsi so bili izredno prijazni. Del Toro je bil navdušen, da sem videla film in da mi je bil všeč, Damon mi je rekel, da se ima odlično na festivalu, Clooney pa je pohvalil moje lase. Z Mattom nama je uspelo narediti tudi fotografijo,« je dejala novinarka, ki pa se je morala za našteto zelo potruditi. »Na premieri del Torovega filma mi je uspelo priti v prvo vrsto med oboževalce, tisti dan, ko je bila rdeča preproga za Clooneyjev film, pa sem na prizorišče prišla že ob 7.30. Postavila sem dežnik, da sem zavzela mesto, in potem prišla štiri ure pred začetkom, nato pa samo upala, da bosta šla Damon in Clooney mimo nas ter podpisovala. Takrat sem ju tudi ujela s kamero,« je povedala Tanja.

osebni arhiv
Novinarka je s svojo pričesko vzbudila veliko pozornosti, pohvalil pa jo je tudi George Clooney.

Nad festivalom je bila Tanja zelo pozitivno presenečena. Mislila je namreč, da bo večji kaos, da bo veliko več ljudi in da bo veliko dražje (na koncu je bila kava cenejša kot v centru Ljubljane).