Prodajajo seks

Boleč udarec starleti: "Ona ni feministka, pač pa je samo lahka"

R.T.
5. 9. 2017, 09.55
Posodobljeno: 5. 9. 2017, 10.04
Deli članek:

"Ta dekleta živijo s svojih teles, polovica Los Angelesa je 'šla skozi njih', in pri vsem, kar delajo - od posnetkov seksa, prosojnih plastičnih oblek in športne opreme - gre za seks in ne za napredek žensk," je bila do Kardashianovih neizprosna Sharon Osbourne.

Profimedia
To je celo ena od bolj "oblečenih" fotografij, ki jih objavlja Kim.

Sharon Osbourne (64), žena Ozzyja Osbourna, je znana po tem, da nima dlake na jeziku. In tudi zdaj ni razočarala v intervjuju za Daily Telegraph, ki je bil objavljen konec tedna. 

Med intervjujem je beseda nanesla tudi na Kim Kardashian (36) in njene sestre in dejala, da one nimajo prav nič skupnega s feminizmom, čeprav pogosto gvorijo, češ, da polgole fotografije na družbenih omrežjih objavljajo "v imenu feminizma". 

Profimedia
Sharon Osbourne.

"Ta dekleta živijo s svojih teles, polovica Los Angelesa je 'šla skozi njih', in pri vsem, kar delajo - od posnetkov seksa, prosojnih plastičnih oblek in športne opreme - gre za seks in ne za napredek žensk. Ampak, bog naj jih blagoslovi." Sharon namreč nima pomislekov zaradi golih fotografij, ki jih objavlja Kim, ne pristane pa na trditve starlete, češ, da je feministka.  

"Če želi Kim pokazati svoje telo, je to povsem v redu. Ampak to ne pomeni feminizma, to pomeni, da si lahka. In nič ni narobe s tem, da si lahka, ampak vedno se le spomni, kdo si," je Sharon 'sesula' mlajšo kolegico.

Sharon, ki je v glasbeni industriji začela delati že pred več desetletji, priznava, da so se stvari zelo spremenile. Ob njenih začetkih v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo na položajih le malo žensk. "Obravnavali so te kot tajnico in te poslali po sendvič, ker si bila dobra le za to. Ženske niso mogle drugače, ampak jaz sem zahvaljujoč očetu lahko." Njen oče je bil glasbeni menedžer Don Arden, pod njegovim okriljem je nastopala tudi skupina Black Sabbath, nekoč pa je odpustil iz skupine tudi Ozzyja Osbourna, Sharoninega bodočega moža.

Vesela je napredka, ki se je zgodil v zadnjih desetletjih, še vedno pa verjame, da so ženske niso dovolj cenjene. "Dejstvo, da so ženske za enako delo še vedno plačane manj kot moški, je noro.