Dragi sosedje

Pri 62 letih prišla do sanjske vloge

Teja Pelko
5. 9. 2017, 07.16
Deli članek:

Humoristični seriji Dragi sosedje se je v novi sezoni pridružilo kar nekaj znanih obrazov.

Planet TV
Desa se je za sodelovanje v seriji odločila po ogledu vseh epizod.

Za salve smeha bodo po novem poleg starih znancev skrbeli Jaša Jamnik, Judita Zidar, Matej Puc in Desa Muck.  

Desa v seriji upodablja gospo Čužnik. »To je moja sanjska vloga. Škoda, da nisem še malo mlajša, da bi lahko počela še hujše vragolije. Gospa Čužnik, ki jo igram, namreč skoraj v vsakem svojem skeču umre na razne teatralne načine. Drugače naj bi bila to skromna in preprosta upokojenka, o kateri se nič ne ve. Toda iz epizode v epizodo je bolj sumljiva. Ker pišem tudi skeče za slavne goste, sem imela priložnost, da sem si izmislila njeno preteklost, ko pa je počela res že marsikaj ekstremnega,« nam je razkrila Desa in dodala, da se na snemanju – glede na to, da je že v letih in ima cel kup bolezni, ki ji nalagajo bolj mirno in statično življenje – počuti kot babica na steroidih.

Muckova v delu zelo uživa, za ekipo pa ima same besede hvale: »Ekipa me je sprejela zelo lepo. Skoraj ljubeče. Čeprav igralci iz prejšnje sezone delujejo kot skladna družina, so našli prostor še za nas. Naj poudarim, da mi je v veliko čast igrati z velikanom srbskega filma in gledališča Zoranom Cvijanovićem, ki ga prav vsi obožujemo. Ne le da je velik igralec, tudi velik človek je.«

Na snemanju je zelo zabavno. »Ves čas se kaj dogaja. Večina ekipe je komikov, humoristov in polni smo raznih domislic. Tako da je smeha na pretek. Meni osebno je bilo najbolj zabavno, ko smo snemali odjavno špico, ko vsi hitimo in se gnetemo h kameri. V enem trenutku sem se spotaknila in zgrmela po tleh. Enostavno sem izginila. Vsi smo se režali kot nori,« pravi Muckova, ki je trenutno zasedena kot še nikoli prej. »Zaradi snemanja serije sem prekinila pisanje dveh knjig. Po njej bom še vedno hodila po Sloveniji in promovirala svojo zadnjo knjigo Takole bom rekla ... Imam pa še tudi nekaj naročil, o katerih raje ne razmišljam. Malo se mi zdi smešno. Nikoli še nisem toliko garala kot letos. Na dopustu sploh še nisem bila, na primer. Zdaj, pri 62! Ko sem bila mlada, pa nobenega pametnega dela …« se je za konec pridušala Desa.