Miss Slovenije

Lepotice v narodnih nošah svoje regije

Teja Pelko
22. 8. 2017, 21.20
Deli članek:

Še malo in dobili bomo novo najlepšo Slovenko, ki se bo potegovala za naziv najlepše Zemljanke.

Organizator
Maja Taradi v gorenjski narodni noši

Finalistke Miss Slovenije 2017 za Miss sveta in aktualna najlepša Slovenka Maja Taradi so se v zadnjem sklopu aktivnosti predstavile v narodnih nošah.

Organizator
Laura Katarina Jularić v ljubljanski narodni noši

Za naziv najlepše se bodo potegovale Danijela Pančić, Patricija Finster, Maja Zupan, Ariana Hodžić, Laura Katarina Jularić, Špela Budič, Nina Rems, Tina Mede, Katja Gabrovec, Lara Stenovec, Monika Pfajfar, Elmedina Berisha, Lana Krajnc, Katarina Rondič in Nina Dolić.

Lepotice so oblekle nošo regije, iz katere prihajajo, o njej pa so morale tudi povedati nekaj besed.

»Po pohodu na Triglav, kjer so dekleta dokazala, da pri izboru Miss Slovenije ni v ospredju zgolj lepota, so zdaj naredile še korak dlje. Stopile so v škornje naših prednikov in izpostavile našo oblačilno tradicijo, ki je zelo bogata, in prav je, da jo negujemo in oživljamo v njeni originalnosti. Narodne noše tvorijo narodno identiteto Slovencev, zato jih moramo ohraniti in obvarovati tudi za naše potomce,« je ob tem povedala Jelka Verk, nosilka licence Miss Slovenije za Miss sveta. 

Petnajst finalistk se bo 9. septembra podalo v boj za krono.

Organizator
Lara Stenovec v gorenjski narodni noši

Narodne noše z Goričkega, iz Gornje Radgone, Gorenjske, Bele krajine, Ljubljane in Primorske je lepoticam posodila Folklorna skupina Iskraemeco iz Kranja. Dekleta so se v njih odlično počutila, marsikatero so v tej opravi tudi zasrbele pete.