Naši estradniki

Tako se hladijo znane Slovenke in Slovenci

Teja Pelko
8. 8. 2017, 20.30
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 21.30
Deli članek:

Naši slavni obrazi se z vročino spopadajo na različne načine.

Facebook
Tanja Divac

Večina prisega na tradicionalne metode in se hladi v senci in vodah ter z osvežilno pijačo, so pa tudi takšni, ki so ubrali bolj inovativen pristop.

TANJA DIVAC

Novinarka rubrike Pop In vročino odlično prenaša, tako da se ji niti ni treba posebno hladiti. »Seveda se izogibam soncu, kakšna ledeno mrzla pijača vedno prav pride. Težavo z vročino imam le ponoči, ko ne morem spati, vendar sem si kupila ventilator, tako da me zdaj že zebe. Nikoli prav,« nam je povedala Tanja.

Facebook
Blaž Slanič

BLAŽ SLANIČ

»Ker je moje dekle na oddihu na Cresu in ker smo prejšnji teden prestavili neko snemanje, sem se odpravil na Cres ter svojo boljšo polovico presenetil s šopkom rož in penino. Trenutno se torej hladim s penino in počivanjem v senci. Sicer pa imava v Ljubljani s Filipom to srečo, da je v športnem centru, kjer trenirava, dvorana v kletnih prostorih, da je vsaj par stopinj manj kot zunaj. Tako da večino najinega časa, ko nisva na snemanjih in nastopih, preživiva z veliko količino mrzle vode, zmaževa pa tudi kakšen sladoled,« je razkril Blaž.

M24
Rok Kunaver

ROK KUNAVER

Igralec je v boju z vročino izbral zelo inovativen pristop. »Hladim se tako, da se oblečem v bundo in si predstavljam, da sem pingvin,« je v smehu dejal Rok.

POP TV
Luka Korenčič

LUKA KORENČIČ

»Ker imam delovno poletje v Ljubljani, poiščem, če mi ni treba čez dan v središče mesta, najgloblje prostore stavbe, v kateri sem, kar je po navadi klet. Ali drugače: prelevil sem se v krta,« je dejal igralec in komik.

Facebook
Polona Požgan

POLONA POŽGAN

»Skoraj ni neke pametne rešitve za to vročino. Malo že obupujem. (smeh) Najraje sedim v senci, z možgani na paši in kakšnim lepim kozarcem gin tonika pred sabo. Klime se malo bojim, čeprav jo uporabljam, nikakor pa si v teh dneh ne želim odhoda recimo na hrvaško obalo, ker si ne predstavljam, da bi šla nekam, kjer je še bolj vroče kot tu. V Mariboru,« je povedala voditeljica.

Mediaspeed.net
Boštjan Dermol

BOŠTJAN DERMOL

Glasbenikov recept je prijetno ohlajeno suho belo vino, dobra glasba in gledanje fotografij, posnetih med zimo.

Mediaspeed.net
Alenka Gotar

ALENKA GOTAR

»Trenutno tudi jaz bolj težko diham, zato ostajam kar doma s prižganim ventilatorjem, ker klima škodi glasilkam in glasu. Ob večerih grem z mojim Nikcem na sprehod. Na ploščadi pod našim blokom je lastnik picerije napeljal vrtno škropilnico in otroci uživajo, starši pa zraven spijemo kaj hladnega,« je dejala pevka.

Osebni arhiv
Damiano Roi

DAMIANO ROI

»Zdaj, ko sem se preselil z Obale na Štajersko, je hlajenje dosti lažje in bolj pestro. Raziskujem in obiskujem termalna kopališča, v katerih se z družino osvežimo v bazenih. Zraven spadata seveda sladoled in osvežilna pijača. Radi se zadržujemo tudi v gorskih predelih, ob slapovih, saj je tam temperatura precej nižja in sveža,« je svoj recept za prenašanje vročinskega vala opisal pevec.

Mediaspeed.net
Daniel Rampre

DANIEL RAMPRE

»Po navadi dolgo spim, potem se do popoldneva držim bolj notranjih ohlajenih prostorov, pozno popoldne grem za krajši čas na plažo, skočim v morje ali pod prho in se začnem pripravljati na večerni nastop. Na nastopu nimam izbire. Ko postavim glasbeno opremo, grem – kadar je mogoče – še enkrat pod hladno prho. Ko se začne nastop, adrenalin naredi svoje, zato največkrat niti ne začutim znoja in vročine, med premorom pa ob večji količini vode včasih spijem tudi špricer ali pivo,« je povedal glasbenik.

Pop TV
»Survivor« Jurij Blatnik prisega na tople pijače in sprehod po gozdu.