Ena žlahtna štorija

Razkrivamo: Prihaja skrivnostnež

Teja Pelko
5. 8. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Čeprav je bilo sprva rečeno, da se domača serija Ena žlahtna štorija po peti sezoni poslavlja z malih ekranov, pa so se ustvarjalci na veliko veselje njenih mnogoštevilnih oboževalcev odločili, da s prigodami iz Štorij nadaljujejo.

Planet tv
Tanja Dimitrievska je Štorijo zelo rada gledala že prej.

"Serija mi je bila res prav simpatična in velikokrat sem jo gledala, medtem ko sem telovadila, za ogled zadnjega dela pa sem si celo spekla kokice s timijanom in zelo uživala!" nam je povedala Tanja.

Prejšnji teden je padla prva klapa že šeste sezone Ene žlahtne štorije, in sicer na lokaciji v Ljubljani, kjer živijo trije novi liki, ki se bodo pojavili v seriji (Lea Mihevc kot Laura, Tanja Dimitrievska kot njena mama Cvetka in Urška Hlebec kot Cvetkina prijateljica Lučka).

Nova sezona namreč vstopa v zgodbo leto dni po Tonijevi in Zalini poroki, v vroče poletje, ko se na trtah že formirajo prvi grozdi in vse kaže, da bo letos izjemna letina. A glavna tema gostilniških pogovorov ni obetajoča se izjemna letina, ampak novica o prihodu skrivnostnega tujega bogataša, ki je kupil razkošni dvorec Vipolže. Govori se, da ima bogataš velike poslovne načrte, in vsi se sprašujejo, kakšne namene ima tujec v njihovi vasi in kako bo to vplivalo na njihova življenja in posle.

Planet tv
"Jaz se imam vedno dobro. Ekipa je izkušena, vedo, da mora biti vzdušje maksimalno dobro; lahko le rečem, da so fenomenalni vsi – od prvega do zadnjega," pravi Urška.

Ko v vas pride mlada očarljiva fotografinja Laura, so vsi prepričani, da je njen prihod povezan s prihodom skrivnostnega milijonarja. A Laura je prišla v Štorije na povsem drugačno misijo. Išče svojega biološkega očeta, ki ga nikoli ni spoznala. Laurino iskanje korenin vrne vaščane v usodno poletje 1985, ko so v Brdih gradili nov vodovod in je v Štorije prišla na delovno brigado skupina mladih živahnih deklet. Med njimi tudi Laurina mama, ki se je tu zapletla v prepovedano razmerje, katerega sad je Laura.

Poleg omenjenih novih likov, ki bodo obogatili zasedbo, se bodo štorijcem pridružili še Gaja Filač, Nejc Cijan Garlatti in Rok Vihar. Nova bo tudi lokacija, v Brdih bo poleg Grediča kar nekaj dogajanja strnjenega okrog Vile Vipolže, kamor se bo priselil skrivnostni tujec. Kar pestro pa o tudi dogajanje v Ljubljani, povezano s Tonijevo vinoteko.

Planet tv
Na snemanju zelo uživa tudi Lea Mihevc. "Snemanje je super, ekipa je sproščena. Zelo prijetno je delati z vsemi. In vloga mi je zelo pri srcu," razkriva igralka.