Dobrodelnost

FOTO: Glasbenik podaril 40 porcij ribjih čorb

Teja Pelko
4. 8. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Frontman skupine Riblja čorba in poet Bora Đorđević se je ob 40. obletnici skupine odločil za plemenito dejanje.

Marko Vavpotič / M24.si
Bora je gostom odrecitiral tudi dve pesmi iz svojega tako imenovanega slovenskega cikla. Eno o Ivanu Cankarju, drugo pa o spremenjenem načinu življenja po selitvi v Ljubljano.

Zavodu Pod strehco je namreč podaril 40 porcij ribjih čorb, goste pa je razveselil tudi z recitacijo dveh pesmi iz svojega tako imenovanega slovenskega cikla.

Čorbo je sicer pripravil mojster iz Ribiške družine Straža, in to iz 15 kilogramov krapov, ki so jih pripeljali iz Žalca, Bora pa jo je malo premešal in jo postregel gostom.

Marko Vavpotič / M24.si
Glasbenik med nalaganjem ene izmed porcij ribje čorbe.

Zasedba jeseni napoveduje izid novega albuma in 14-dnevno turnejo po ZDA, 18. novembra pa bo 40. obletnico proslavila tudi s svojimi slovenskimi oboževalci v Stožicah. Bora jim obljublja dobro zabavo in vrhunski koncert. 

»Koncept zavoda, da občani z nakupom kosila pri njih sofinancirajo kosilo še nekomu, ki je socialno ogrožen, se mi zdi super. To je zelo lepo in humano. Lahko bi donirali tudi več porcij. V Sloveniji imate namreč dovolj rib,« nam je odločitev za donacijo 40 porcij ribje čorbe pojasnil Bora.

Čeprav se sam priprave te jedi nikoli ni lotil, pa zelo dobro ve, kaj mora vsebovati in česa nikakor ne sme biti notri. »V ribji čorbi mora biti čim več vrst rib. Nujno mora biti krap, saj ta daje maščobo, poleg tega pa še kakšna druga bela riba in kakšna kečiga. Odvisno od tega, kaj ima kdo rad. Lahko je bolj začinjena. Obvezno mora biti v njej poper, ne sme pa biti čebule,« nas je podučil glasbenik. Čeprav to jed obožuje, pa je tokrat ni okusil, saj ni bil lačen.

Marko Vavpotič / M24.si
Bora Đorđević s kuharjem ribje čorbe.

Je pa zato v njej užival Stane iz Ljubljane. »Super je! Ribje čorbe še nikoli nismo imeli tu,« nam je povedal Stane, ki je bil zelo vesel tudi tega, da je v živo videl Boro, saj je velik oboževalec skupine Riblja čorba.

Marko Vavpotič / M24.si
Ribja čorba je Stanetu iz Ljubljane zelo teknila.