Pokvarjen želodec

Zaradi zastrupitve s hrano ob službeno pot

tp
14. 6. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zvezdnica svari pred nakupom izdelkov tik pred potekom roka uporabe.

osebni arhiv
Suzana v zadnjem času res nima sreče z zdravjem.

V poletnem času, ko so temperature visoke, moramo biti zelo pozorni na kvarljivost hrane. To si bo dobro zapomnila tudi Suzana Jakšič, ki je, čeprav malo jé in je vedno na dieti, doživela zastrupitev s hrano. »Velikokrat kupim znižane izdelke, tik pred potekom roka, saj vem, da lahko še zelo dolgo traja, preden se živilo zares pokvari. Predvsem mlečni izdelki zdržijo veliko dlje, kot piše na embalaži. Pa tudi če se pokvarijo, le zakisajo, kar ni škodljivo,« nam je povedala Suzana, ki še ni docela prebolela vnetja oči, zdaj pa jo je prizadel še pokvarjen želodec. »Nikoli ne jem kruha, zadnji sendvič sem pojedla v osnovni šoli. Vendar ta dan, tik pred odhodom na največji hrvaški glasbeni festival v Vodicah, ni bilo časa za kosilo, pa sem si kupila sendviček s piščančjo salamo, znižan, tik pred potekom roka. Čez dve uri me je začel zelo boleti želodec, to stanje pa je v spremljavi bruhanja trajalo skoraj vso noč. Seveda nisem mogla na službeno pot. Bila sem zelo jezna, saj mi tja že lani ni uspelo iti, letos pa smo imeli z oddajo Ujemi sanje veliko intervjujev, kar sem vse zamudila,« nam je zaupala Suzana, ki nikoli več ne bo kupila izdelkov tik pred potekom roka uporabe, še posebno ne mesnih. Drugim pa svetuje, naj – če že kupijo takšnega – pazijo, da je živilo na hladnem in da ga zaužijejo takoj.

osebni arhiv
Suzana Jakšič