Veličasten sprejem

FOTO: Iz idilične tirolske vasice v Ljubljano

Teja Pelko, Alesh Maatko
17. 3. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po krajšem ogledu ljubljanskih znamenitosti in številnih intervjujih se je igralec Hans Sigl odpravil še pred trgovsko središče v Šiški, kjer so ga pričakali številni Slovenci.

Mare Vavpotič/M24.si
Obiskovalka Antonija iz okolice Ljubljane

Množica gorečih oboževalcev se je pred Mercatorjem začela zbirati že zgodaj popoldne, mnogi že dobri dve uri pred srečanjem. Še preden pa je prišel zvezdnik serije Gorski zdravnik, ki je obnorela gledalce na sončni strani Alp, pa je zbrane zabaval Ansambel Saša Avsenika, ki je z Avsenikovimi vižami in polkami dodobra ogrel občinstvo.

Presrečni in veseli obiskovalci

Mi smo se medtem pomešali med obiskovalce in jih povprašali, kaj je tisto, zaradi česar niso želeli zamuditi tokratnega snidenja s priljubljenim tirolskim zdravnikom Martinom Gruberjem, ki med drugim pomaga tudi pri reševanju tveganih nesreč v bližnjih gorah. »Slučajno sem v Ljubljani. Včasih sem si ogledala tudi kakšen del nanizanke, sicer pa nadaljevanke ne spremljam vsak dan,« nam je najprej zaupala Antonija iz okolice Ljubljane. Precej bolj zgovorna je bila Milena iz Šentvida, ki je pred prihodom zvezdnika opravila obvezen vsakodnevni nakup. »Seveda sem tukaj zaradi gorskega zdravnika, saj ga rada spremljam na televiziji, sploh ker je celotna nadaljevanka prikupna, saj vidiš, kaj vse skupaj se dogaja po svetu. Pa tudi narava v seriji me navdušuje … Vse skupaj pa me spominja na dogodek, ko smo pred leti takole pričakali tudi Esmeraldo, kjer je bilo prav tako lepo.« Med številnimi smo opazili kar nekaj znanih obrazov, ki pa zaradi svojih obveznosti nanizanke ne spremljajo pogosto. »Nisem oboževalka, morda še bom. Prišla sem zato, ker ni vsakdanje, da se takole spomladi na odprtem v Ljubljani nekaj dogaja, zato vse pohvale organizatorjem, ki so pripravili nepozabno srečanje,« nam je zaupala Alya, medtem ko je Rok Ferengja, ki sicer pozna to serijo, dodal: »Pripeljal sem ta male, da si v živo ogledajo gorskega zdravnika, všeč pa mi je tudi, da igrajo Avsenikovo glasbo.« »Moram reči, da mi je lik zdravnika zelo zanimiv, saj ima oboževalce v desetih državah, ljudje pa ga vsepovsod evforično spremljajo. Imajo ga preprosto radi, radi ga gledajo ... je pa tudi zanimivo, da mnogi mislijo, da je pravi zdravnik, saj so med drugim tudi na Pop TV pisali, kam se lahko prijavijo k njemu na preglede,« je zaključil Peter Poles, ki pred srečanjem s tirolskim zdravnikom ni imel treme, prav tako pa ni imel (vsaj tako je dejal v šali) napotnice za zdravnika. Mnogi izmed obiskovalcev pa so prišli že zaradi ansambla Saša Avsenika in edinstvenega druženja, saj je bilo poskrbljeno prav za vse, od jedače do pijače, manjkala nista niti prava kranjska klobasa in šmorn.

Ganjeni zdravnik

Seveda pa je bila množica najbolj glasna ob prihodu najslavnejšega zdravnika ta hip v Sloveniji, ki je vse skupaj pozdravil z besedami: »Dober dan in hvala. Ljubim vas!« Nato pa sta se s Petrom Polesom, ki je povezoval dogodek, sprehodila skozi serijo in njene začetke. Nato je Hans vsem skupaj zaupal, da junija začnejo snemati že enajsto sezono, snemanje pa se bo zaključilo previdoma do decembra. Med drugim se je Slovencem ganjeno zahvalil, da ga veseli, ker so prišli na ta dogodek. Kot je še dejal, se bo odpravil tako na Šmarno goro kot tudi na morje, vsekakor pa bi še rad prišel v Slovenijo za dlje časa. Seveda nista mogla s Petrom mimo vprašanja, kakšne so njegove največje podobnosti z Martinom. »Pred desetimi leti sem najprej spoznal Martina, tako da sva se morala takrat najprej spoprijateljiti. Nato so prišle številne zgodbe, medicinske sestre … skozi različne sezone pa sem dodobra spoznal Martina, ki bi lahko imel več sreče z ženskami ... Verjetno pa je najina skupna ljubezen ta, da imava oba rada avto mercedes, jaz pa bi si v bodoče želel še več medicinskega znanja,« je dejal Sigl, ki je zbranim zaupal, da med drugim igra tudi na bobne in na harmoniko. In ko smo že pri harmoniki, ansambel Saša Avsenika je zanj pripravil prav prikupno glasbeno presenečenje, saj so mu zaigrali tisto znano poskočno avstrijsko poročno koračnico Zillertaler Hochzeitsmarsch, zraven pa je zaplesalo še Plesno mesto. Po sproščenem pogovoru se je Hans pod odrom pridružil številnim oboževalcem in delil avtograme, seveda pa ni šlo brez fotografiranj in popularnih selfijev. Nepozabno druženje se je nato počasi zaključilo ob zvokih skupine Xequtifz, ki je med drugim odigrala naslovno pesem serije Gorski zdravnik Patience.