Prvi dan obiska

Gorski zdravnik že od otroštva povezan s Slovenijo

Teja Pelko
17. 3. 2017, 19.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Avstrijsko-nemški igralec je včeraj v Slovenijo prispel okoli 11.30 z letalom iz Münchna. Z njim sta prišli tudi žena Susanne in menedžerka.

Marko Vavpotič / M24.si
Hans Sigl in Ota Širca Roš

Družba je z letališke piste prišla skozi posebni izhod, s čimer se je izognila rednim postopkom, ki jih moramo opraviti običajni ljudje. Najprej ga je v svoje roke vzela maskerka Mirjam Kavčič, saj sta Sigla takoj obkrožili kamera in voditeljica rubrike Pop In Ota Širca Roš.

Presenečen nad popularnostjo 

Ob izhodu je igralca pričakalo kar nekaj fotografov, pa tudi ena letališka delavka. Takšnega zvezdniškega sprejema ni pričakoval. »Odlično se počutim. Zelo se veselim današnjega dne,« nam je ob izhodu povedal nasmejani in izredno simpatični zvezdnik. Tudi njegova žena nam je zaupala, da se zelo veseli vsega, kar jo čaka ob obisku Slovenije. Med izhodom z letališča pa so zvezdnika opazili tudi rojaki in ga prišli pozdravit.

Marko Vavpotič / M24.si
Z igralcem je prišla tudi njegova žena Susanne.

Njegova starša sta rada poslušala Slavka Avsenika 

Družba se je v spremstvu ekipe Pop TV nato najprej podala na ogled Ljubljane. Ota nam je razkrila, da je zvezdnik nanjo naredil zelo dober vtis. »Zelo je simpatičen. Zelo ga je zanimalo vse v zvezi z Ljubljano in Slovenijo. Prej je o tej vedel zelo malo. Vedel je, da je bila del nekdanje Jugoslavije, bil je tudi na morju, nikoli pa v Sloveniji. Z njo je bil sicer povezan vse od otroštva. Njegova stara starša sta namreč zelo rada poslušala Slavka Avsenika. Pred prihodom je o naši deželi in glavnem mestu tudi zelo veliko prebral. Želel se je naučiti nekaj slovenskih fraz, pri čemer si je pomagal z Googlovim prevajalnikom. Seveda so bili ti prevodi zelo hecni in sva se, ko sem mu povedala, kaj pomenijo, ob njih pošteno nasmejala, med vožnjo pa sem mu potem tudi popravila stavčne povedi,« je povedala.

Miro Majcen / POP TV
Zvezdnik je bil zelo navdušen nad Ljubljano.

Hansa je Ljubljana navdušila

Z veliko pozornostjo je poslušal Otino predstavitev najlepšega mesta na svetu, ko mu je bilo kaj še posebno všeč, pa ji je kar pobegnil in si šel stvar pobliže ogledat. Naredil je tudi nekaj posnetkov, z ženo pa sta se slikala na Ribji brvi. Naše glavno mesto ga je tako navdušilo, da je Oti dejal, da se bo zagotovo vrnil.

Zvezdnika je ob ogledu ljubljanskih znamenitosti prepoznalo kar nekaj Slovencev. Večina si zaradi kamer ni upala blizu in so ga fotografirali od daleč, nekaj pa se jih je opogumilo in prišlo po avtograme in selfije. Vsem je z veseljem ustregel.

Marko Vavpotič / M24.si
Zvezdnik ni pričakoval takšnega sprejema.

Da je pri nas tako popularn, si Sigl ni predstavljal

Čeprav je bil nad takšno priljubljenostjo zelo presenečen, se mu je to zdelo tudi fino. Zelo ga je veselilo, ko mu je Ota povedala, da je zaradi njega poraslo zanimanje za učenje nemškega jezika, še posebno med otroki. Voditeljici je razkril tudi, da mu je nekoč neka študentka povedala, da je šla zaradi njega študirat medicino, neki priznani japonski kirurg, ki dela v ZDA, pa je bil nad njim tako navdušen, da se je zaradi njega šel učit nemški jezik, potem pa ga je še poiskal in spoznal. Takšne stvari si zvezdnik šteje v veliko čast. Včasih pa zna biti v svoji zdravniški vlogi še preveč prepričljiv. Nekdo ga je namreč nekoč poklical zaradi bolečin in ga vprašal za zdravniški nasvet. A po njegovih besedah načeloma ljudje kar ločijo njegovo televizijsko vlogo od osebnosti. Večina ga tako kliče Hans Sigl, in ne dr. Martin Gruber.

Pop TV
Gorski zdravnik se na male ekrane vrača 20. marca.