Mobilna verzija
07:07 21. september 2017

Je Jack Razparač moril tudi otroke?

uk
1 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

Čeprav identiteta zloglasnega morilca iz Londona konec 19. stoletja še zmeraj ni znana, naj bi ga kmalu razkrila DNK. In kot kaže, je bil še precej hujši morilec, kot se je domnevalo do zdaj.

Jack Razparač

Skozi zgodovino so veliko ljudi osumili, da so razvpiti morilec, a tega za nobenega ni mogoče trditi z gotovostjo. Da je bil to Walter Sickert, bo verjetno težko dokazati. Foto: Wikipedia

Patricia Cornwell

Patricia Cornwall je prepričana, da je bil Sickert resnični Jack Razparač. Foto: arhiv

Pisateljica Patricia Cornwell (60), ki že dlje časa raziskuje, kdo bi lahko bil zloglasni morilec Jack Razparač, je pred kratkim povedala, da je prepričana, da je to bil slikar Walter Sickert in da je poleg prostitutk moril ter celo jedel otroke.

Potrdil njene navedbe

Joseph Gorman je trdil, da je nezakonski sin Walterja Sickerta, in je večkrat dejal, da mu je umetnik priznal, da je bil on Jack Razparač, ter tako potrdil navedbe Patricie Cornwell.

Razuzdani slikar

Walter Sickert je znan po slikarskih delih, v katerih je razgaljal spolnost in nemoralnost londonske družbe proti koncu 19. stoletja. Pisateljica je v svoji novi knjigi zapisala, da ima dokaze, da je Jack izvršil precej več umorov, kot mu jih pripisujejo, in prepričana je, da ni prenehal moriti leta 1888, kot trdi uradna sodna zgodovina. »Jack je bil živ in ni bil zaprt v norišnici. Bil je zdrav in uspešen umetnik, ki je slikanja učil celo Winstona Churchilla,« trdi Patricia, ki je za raziskave porabila milijone funtov. In prepričana je, da ima dokaz, da je bil morilec prav Walter. Dejala je, da ima pisma, ki razkrivajo, da je bil Walter v času umorov v Londonu, čeprav je trdil, da je bil v Franciji. V štirih primerih naj bi se nahajal v bližini lokacij umorov, poleg tega pa naj bi bil papir, ki ga je uporabljal Jack, ko je policiji pošiljal pisma, enak kot ta, ki ga je uporabljal Walter. Vsa pisma naj bi bila napisana na papirju, ki je bil izdelan v le 24 primerkih. Tudi eden od portretov, ki ga je naslikal, naj bi bil izjemno podoben eni od žrtev.

Časnik

Jack Razparač naj bi bil morilec in kanibal, ki naj bi ubijal tudi otroke. Foto: arhiv

Kanibal 

Patricia je še dejala, da je Walter enemu od svojih prijateljev priznal, da bi rad nekoga ubil in pojedel surovo meso žrtve. Kupila je Walterjevo mizo in na njej našla ostanke njegove DNK. Policija pa je na kraju enega od umorov našla las, ki ni pripadal žrtvi, in če bi se DNK ujemali, potem bi dejansko vedeli, da je bil morilec Walter.

Dosedanji osumljenci

1. Sir William Withey Gull, kraljevi zdravnik, je bil prvi osumljenec. Operacijsko dvorano je imel v Whitechapelu, kjer so se zgodili umori.
2. Princ Albert Victor je bil vnuk kraljice Viktorije in tudi med osumljenci.
3. James Maybrick, prodajalec bombaža, je bil dolgo časa glavni osumljenec, ker je v svojem dnevniku nakazal, da bi lahko bil morilec on.
4. Montague John Druitt je bil odvetnik, ki je kmalu po zadnjem umoru napravil samomor in tako postal osumljenec.
5. George Chapman, znan tudi kot Seweryn Kłosowski, se je znašel med osumljenci, ker je bil usmrčen zaradi umora treh svojih žena.
6. Aaron Kosminski je bil dlje časa glavni osumljenec. Umrl je v norišnici Colney Hatch.
7. Dr. Thomas Neill Cream je bil obešen, ker je zastrupil štiri londonske prostitutke in se tako znašel med osumljenci.
8. Med bolj bizarnimi osumljenci sta se znašla tudi avtor Alice v Čudežni deželi Lewis Carroll in oče Winstona Churchilla.

Vaš prispevek