Nov album

Celine Dion ga je posvetila pokojnemu možu

J.P./STA
19. 7. 2016, 08.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kanadska pevka Celine Dion za 26. avgust napoveduje nov album, s katerim se na glasbeno sceno vrača po smrti januarja preminulega soproga in menedžerja Reneja Angelila. Album v francoskem jeziku Encore Un Soir bo po napovedih pevkine založbe poln zanosne liričnosti. Pri projektu je glasbenica sodelovala z več francoskimi zvezdniki.

Mož Rene je vedno poskrbel za to, da pevka ni imela nobenih skrbi.

Album Encore Un Soir uvaja istoimenska skladba, ki v prevodu pomeni še en večer in je posvečena pevkinemu soprogu, ki je umrl za rakom na grlu v starosti 73 let. Celine Dion je skladbo, ki jo je napisal francoski zvezdnik Jean-Jacques Goldman, na spletu objavila že maja. 

Oseminštiridesetletna pevka je trenutno na svetovni turneji. Čakajo jo še nastopi v ZDA in Kanadi.

Na albumu bo tudi nekaj skladb, ki jih je Celine Dion posnela z francoskimi glasbeniki, kot sta FrancisCabrel in Serge Lama.

Presunjen nad njenim glasom

Rene Angelil in Celine Dion sta se srečala leta 1980, ko je deklica pri komaj 12 letih skupaj z materjo posnela demo posnetek, ki sta ga poslali producentu Angelilu. Ta je bil nad njenim glasom tako presunjen, da je postal njen menedžer, leta 1994, ko je bila Celine Dion stara 26 let, pa sta se poročila. Do 90. let minulega stoletja je Celine Dion postala ena največjih pevk angleško govorečega sveta. Prodala je 220 milijonov albumov.