Dobrodelnost

Misica, ki rada pomaga

Alesh Maatko
18. 7. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Organizacija Rdeči križ omogoča nepozabno letovanje otrokom v Punatu, ki diši po slanem morju, vročih sončnih žarkih, prijetnem druženju, toplih obrokih in prijaznih besedah.

Osebni album
Osvojeni naziv Miss Universe Slovenije ji bo še dodatno pomagal, saj bo imela zaradi tega dodatno zastopstvo pri različnih projektih.

Osebni album
Številni otroci brez Rdečega križa žal ne bi mogli nikoli okusiti morja v svojem otroštvu, pravi Lucija.

V vse skupaj je vključena novopečena misica Lucija, ki je ponosna, da je tudi sama del sončne ekipe prostovoljcev v Punatu. »Lahko bi bila na jahti, lahko bi potovala, lahko bi se v senčki prijetno smehljala, a moja sreča temelji tudi na prostovoljnem delu. Osvojeni naziv Miss Universe mi bo še dodatno pomagal, saj bom imela zaradi njega dodatno zastopstvo pri takšnih in drugačnih projektih. Menim, da ni lepšega občutka in notranjega bogastva od tega, da znamo sebe deliti s tistimi, ki potrebujejo našo pomoč,« nam je zaupala lepotička, ki je še dodala, da imamo »prav v vsakem dnevu veliko priložnosti priskočiti nekomu na pomoč in mu polepšati dan«.

Dvakrat v Punat

Osebni album
Naša misica je skrbela in vzgajala skupino osmih deklic, starih od 6 do 11 let.

»V Punat sem lani odšla kar dvakrat. Skrbela in vzgajala sem skupino osmih deklic, starih od 6 do 11 let. Zagotovo se vsi tisti, ki ste kdaj obiskali kolonijo, spomnite, kako poteka vsakdanjik. Naš delovni dan je bil naporen, kar je dobro, saj se morajo otroci naučiti reda. Vstajali smo ob sedmi uri zjutraj in nato je sledila jutranja telovadba, zajtrk in pospravljanje sob, katerih urejenost se je ocenjevala. Nato smo odšli na plažo, sledilo je kosilo in spet plaža. Posebej zanimiv je bil večerni program, ki smo ga morali samostojno pripraviti vzgojitelji. Sama sem bila aktivna pri animiranju otrok in tudi sama sem organizirala manjšo modno revijo, kjer so se morali otroci po skupinah obleči na zanimiv način ter se nato sprehoditi pred občinstvom, kjer smo izbirali najboljšo skupino. Bila sem zelo angažirana in v timu z vzgojiteljem zapela tudi pesem Čukov z naslovom Komar, odigrali pa smo tudi krajše igre. Ni lepšega kot navdušenje v otroških očeh in to, da se za nekaj časa odmaknejo v svet, kjer ni skrbi, strahu in slabega. Na letovanju sem imela zelo malo časa zase, zato sem vstajala pred šesto uro, da sem poskrbela tudi za svoje telo in sprostitev. Ob tako zgodnji uri sem se odpravila na tek ob plaži in ob tem občudovala mirno morsko gladino,« je vse skupaj opisala Lucija Potočnik.