Zabava

Kupila sta legendarno gostilno

ns
29. 6. 2015, 06.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Priljubljena televizijska voditelja Peter Poles in Vid Valič sta se ob vsem dobičku, ki sta ga v zadnjih letih pridelala, odločila, da je čas za nov posel.

Mediaspeed

Pred meseci sta se Peter Poles in Vid Valič podala v nakup legendarne gostilne v ljubljanski Rožni dolini in ji za njeno 100. obletnico podarila novo preobleko, novo zgodbo.

Podjetna televizijca sta znano ljubljansko gostilno Katrca spremenila v hišo piva in kulinarike, obdržala pa sta prvotno ime, saj se zavedata tradicije in slovesa, čeprav je bila Katrca zadnja leta bolj kot ne neuspešna zgodba.

Peter in Vid zato stavita na svoje ime in na ponudbo, kjer bodo na voljo številna butična piva in ostale dobrote. »Malo ljudi ima to srečo, da lahko dela samo eno stvar in od nje tudi živi, kar še posebej velja za Slovenijo. Še posebej je težko na področju estrade, zato se je treba nenehno prilagajati. Ne verjamem v to, da je treba železo kovati takrat, ko je vroče – železo mora biti nenehno vroče,« je povedal Vid, ki je skupaj s Petrom odprtje restavracije pripravljal na skrivaj, in to jima je tudi uspelo.

Uradno odprtje njunega novega posla namreč pripravljata že to sredo, ko bo zaživela Hiša piva in kulinarike. In če bo posel uspešen, se bo njun vložek v gostinski posel – vsak naj bi namreč po uradnih podatkih v lanskem letu zaslužil slabih 100 tisoč evrov – hitro poplačal.