Zabava

Mačke so se spopadle z demoni

A.M.
3. 4. 2015, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po uspešnem prvem festivalu vseženskih rok skupin se slovenske prvakinje hevi metala Hellcats odpravljajo na nemško turnejo.

Simon Podgoršek

Skupina Hellcats je v ta namen posnela novi videospot za pesem Sanjam demone, ki je nastal v sodelovanju s trenutno najbolj vročim slovenskim režiserjem Predragom Rajčićem – Perico, s katerim so bila dekleta izredno zadovoljna. Snemanje je potekalo po ljubljanskih gozdovih, ki so se v mrzlih in temačnih dnevih izkazali kot pravo mesto za spopad z demoni.

Konec aprila bodo na turneji po Nemčiji končno obiskale tudi tamkajšnje oboževalce, ki jih zvesto spremljajo že od začetka obstoja skupine. 

Kot vsi videospoti naših peklenskih mačk je tudi ta tako v slovenski kot v angleški različici, saj imajo dekleta veliko oboževalcev tudi v tujini. Konec aprila bodo na turneji po Nemčiji končno obiskale tudi tamkajšnje oboževalce, ki jih zvesto spremljajo že od začetka obstoja skupine. Spomnimo, da so dekleta konec leta 2013 izdala prvenec Divja pot – album, ki se je v zgodovino slovenske glasbe zapisal kot prvi plošček vseženske slovenske rok skupine in požel odlične kritike pri nas in v tujini. Ne nazadnje tudi zaradi samosvojega stila, ki deluje agresivno in ženstveno obenem. Mnogi ravno zaradi tega dodajajo, da so peklenska dekleta energična, da imajo karizmo udarnih hevi metal deklet, poleg tega ohranjajo seksi ženstvenost. In ne nazadnje, kar je najbolj pomembno: Hellcats znajo igrati!