Zabava

Aktualov triumf: 10.000 gledalcev

Alesh Maatko
8. 12. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Radio Aktual, eden najbolj poslušanih komercialnih radiev v Sloveniji, je z letošnjim velikim rojstnodnevnim koncertom presegel vse dozdajšnje rekorde.

M24

Poleg tega, da je znova do zadnjega kotička napolnil veliko tivolsko dvorano, so lahko tisti, ki so ostali brez vstopnic, veliki koncert v celoti spremljali v živo s pomočjo »livestream« prenosa na spletni strani www.radioaktual.si, tako da ga je hkrati spremljalo več kot 10.000 ljudi, kar je zagotovo zmagovalni triumf.

KMA

Že pred koncertom sta poslušalce v živo ogrevala Dean on The Mike in Anita Gošte, in sicer v vse bolj priljubljeni petkovi Aktualovi galami, ki je tokrat potekala neposredno izpred Hale Tivoli. Že ob 17. uri sta pred dvorano zvabila lepo število zvestih obiskovalcev, ki so imeli celo to možnost, da so se na rdeči preprogi do začetka praznovanja fotografirali z glavnimi zvezdami večera, ne nazadnje pa so se lahko pogreli še z »galamčkom« – kuhančkom, kot mu sicer radi rečemo v teh prazničnih dneh.

»Fantastičen koncert. Z družino smo resnično uživali, saj ste nam pričarali pravljico.« Obiskovalka Mateja iz Maribora

A to še ni vse, saj so lahko poklepetali z vsemi radijskimi voditelji in ustvarjalci Radia Aktual. Prijetno razpoložena družba se je z več tisoč obiskovalci nekaj minut pred 20. uro preselila v veliko dvorano, kjer je bilo že vse pripravljeno za štiriurno praznovanje in glasbeno popotovanje po Dalmaciji. Tudi med nastopajočimi je bilo čutiti nekaj treme in napetosti, saj so se vsi skupaj zavedali, da razprodana dvorana ni mačji kašelj in da so tako pričakovanja publike, ki si je ta večer želela le dalmatinskih ritmov, precej velika … 

KMA

Radio Aktual je svoje poslušalce tokrat »obdaril« z nastopi največjih zvezd dalmatinskih ritmov. Vse skupaj so s pesmijo Lipoto moje odprli Klapa Intrade in Tomislav Bralić, ki je bil – tako kot ostali njegovi kolegi – presenečen nad odzivom publike, ki je z njimi prepevala vse pesmi. »V dvorani je bila resnično neverjetna energija. Česa takega nismo niti v sanjah pričakovali. Publika je bila preprosto fantastična,« nam je po nastopu zaupal Tomislav. Tudi ganjeni Werner, ki je v duetu zapel celo z didžejem Dadyjem, je delil njegovo mnenje. Poleg njih je navdušila še Ivana Kovač, ob njenem plesnem miksu največjih hrvaških uspešnic je publika poskrbela za pravo evforijo. »Slovenci ste tako ali tako že sami po sebi zelo veseli, tokrat pa je bilo resnično noro,« je dodala Ivana. Obiskovalci so med nastopajočimi še posebej nestrpno pričakovali priljubljenega splitskega glasbenika Dražena Žečića, ki so ga na oder pospremili z glasnimi vzkliki. Kako so se ob tem in ob ostalih ganljivih trenutkih zabavali številni poslušalci in kako so oboževalke okupirale Wernerja, pa boste lahko, dragi bralci, prebrali že v jutrišnji številki Svet24.