Zabava

Aktualov dalmatinski spektakel

am
9. 10. 2014, 21.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Radio Aktual, ki je v Sloveniji znan kot najboljši radio za pravo zabavo, bo letos rojstni dan znova praznoval s svojimi številnimi zvestimi poslušalkami in poslušalci.

M24

Na Aktualovem rojstnem dnevu bo poskrbljeno za številna presenečenja za več tisoč obiskovalcev.

Na velikem odru ljubljanske Hale Tivoli bodo tako v petek, 5. decembra, od 20. ure dalje poleg zapeljive Ivane Kovač, hčerke legendarnega glasbenika Miše Kovača, prepevali člani Klape Intrade in Tomislav Bralić, ne nazadnje pa bosta tu še Dražen Zečić in kralj zabav Werner. Ivana Kovač, ki je svojo glasbeno kariero začela ob koncu leta 2006 kot pevka priljubljene skupine Magazin, je že dalj časa dejavna kot samostojna pevka in je nanizala kar nekaj uspešnic, kot so Nima šoldi, e pa ča, Što stari ljudi kažu, Jao meni, Dalmacijo srce oca moga.

KMA

Lani je izdala svoj prvi samostojni album Crno vino, crne oči, ki se je hitro povzpel na prvo mesto lestvice najbolje prodajanih albumov na Hrvaškem. Zadrska klapa Intrade, ki deluje od leta 1985, je danes ena izmed najbolj priljubljenih klap na območju nekdanje skupne države.

KMA

Z ljubeznijo izvajajo tradicionalne, ljudske pa tudi nove dalmatinske pesmi, v svoje nastope vključujejo tudi druge inštrumente, poleg tega pa utirajo nove poti do občinstva in razvoja klapskega petja.

KMA

Številni nastopi na glasbenih festivalih so klapi Intrade prinesli laskave nagrade in naslove, saj so prepričali tako publiko kot žirijo, za kar je zagotovo zaslužen prepoznavni vokalist Tomislav Bralić. Izjemno uspešna kariera Dražena Zečića se je začela v začetku devetdesetih let. Je eden izmed najbolj priljubljenih in iskanih hrvaških pevcev, ki prodajo rekordno število glasbenih albumov in razprodajo dvorane, kjerkoli se pojavijo, zato tudi ob sedmem rojstnem dnevu Radia Aktual ne bo nič drugače.

KMA

Popularni pevec slovenske zabavne glasbe in odlični glasbenik Werner pa je sinonim za dobre zabave; je eden redkih domačih pevcev, ki kot za šalo polni koncertne dvorane, svoje oboževalce zabava s številnimi hiti in zna na noge spraviti tudi najbolj zaspane.