Zabava

FOTO: Znani Slovenci sprejeli kuharski izziv

am
9. 10. 2014, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V priljubljeni ljubljanski gostilni, ki je v novi kulinarični podobi na široko odprla svoja vrata, se je zgodilo zanimivo kulinarično popotovanje.

Vid Rotar

Na vrtu gostilne so svoj navdih našli tudi nekateri največji umetniki, Jean-Paul Sartre, Rihard Jakopič in Edvard Kocbek.

V romantični atmosferi je dogodek povezovala modna poznavalka Manja Plešnar, goste pa je z interpretacijami slovenskih skladb ob spremljavi pianistke Nataše Vester Trseglav navduševala glasbenica Christine.

Znani estradniki – pisateljica Azra Širovnik, manekenka in notranja oblikovalka Jana Koteska, glasbenik Tomaž Ahačič - Fogl in pevec Matjaž Kumelj – so se pomerili v izdelovanju slivovih cmokov. Testo so najprej pregnetli in zvaljali, nato oblikovali cmoke in jih, ko so bili kuhani, okrasili z izbranimi sestavinami. Dela s testom se je še posebej veselila Jana Koteska, ki nam je priznala, da ne zna kuhati, ampak ima v načrtu, da se tudi na tem področju čim prej izpopolni. Azra Širovnik, ki sicer veliko kuha in peče, je v izzivu pokazala, da ima najbolj mirno in izkušeno roko.

Presenetil nas je Tomaž Ahačič - Fogl, ki se je za pultom odlično znašel in cmoke zelo lično dekoriral. Vedno nasmejani Matjaž Kumelj pa med gnetenjem testa ni pozabil zabavati gostov s svojimi duhovitimi izjavami. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovne komisije, ki so jo sestavljali Andreja Stanonik, direktorica gostilne Pri Katrci, novinarka Špela Jereb in oblikovalec Žiga Cepič. V kuharskem izzivu je zmagal Matjaž Kumelj, ki je žirijo navdušil z najboljšim okusom cmokov, saj je vanje poleg sliv dodal tudi gozdne sadeže in čokolado.