Zabava

Ansambel Mladika: Ta zmaga nam pomeni res veliko

A.M.
20. 8. 2014, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na Graški Gori je te dni potekal 39. festival Graška Gora poje in igra. Najvišje priznanje festivala, o katerem si boste lahko prebrali v sobotni številki časopisa Svet24, je pristalo v rokah ansambla Mladika iz Dramelj.

Dekle in fantje so na festivalu zaigrali dve skladbi. Uvodoma netekmovalni valček Ukradeni zaklad, ki je avtorsko delo harmonikarja Gregorja Kolarja in Darinke Kovač, navdušili pa so tudi s tekmovalno polko Ne bi te varala, pod katero se podpisujeta Igor Podpečan in Igor Pirkovič.

Dekle in fantje so na festivalu zaigrali dve skladbi. 

»To je naša prva velika zmaga na narodnozabavnih festivalih. Valček, ki ga je napisal naš Grega (melodijo in aranžma), nam veliko pomeni, saj smo poleg tekmovalne polke dobili veliko pozitivnih kritik tudi na ta račun. Na festivalih se sicer vedno dobro počutimo, saj je zbranih mnogo glasbenikov, s katerimi se radi družimo. Ob zmagi smo bili presenečeni in hkrati navdušeni, saj na festivalih praktično vsi ansambli igrajo zelo dobro. Veseli smo tudi, da nam je zmaga uspela v močni konkurenci kvintetov, ki se na veselje vseh nas ponovno udeležujejo tovrstnih dogodkov (v nasprotju z lanskim letom). Ta zmaga nam pomeni res veliko, saj je potrditev dela dobrih petih let in nam daje motivacijo, zagon in potrditev za delo naprej,« so iskreni člani Ansambla Mladika.