Zanimivosti

Končno novi harley davidson

A.Š.
20. 8. 2014, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

H-D road glide special 2015 so v Harley-Davidsonu najavljali že veliko pred predstavitvijo novih modelov letnika 2015.

Turna legenda je za fante iz Milwaukeeja tako pomembna kot malokateri drug model. Novost je nastala okrog znanega projekta z imenom Rushmore, s katerim so na različnih prireditvah zbirali mnenja kupcev, kakšen mora biti kar najboljši potovalnik H-D.

Ima tudi kombiniran ABS z elektronsko porazdelitvijo sile zaviranja na obe osi in integralnim učinkom, tempomat, serijska sta tudi oba stranska kovčka.

Modeli Road Glide imajo med H-D-jevimi ljubitelji in lastniki najbolj stalno skupino kupcev. Kdor enkrat kupi road glide, bo vedno vozil le road glide, pravijo v Harley-Davidsonu. Nov dizajn, predvsem prednjega dela, je povsem svež veter v ameriških jadrih. Dvojni LED-žaromet z imenom Daymaker je elegantno vpet v velik oklep, ki ščiti voznika in sopotnika pred vplivi zunanjosti.

Oklep so dodelali in predelali med dolgimi testiranji v vetrovniku. Pritrjen je na okvir in karseda znižuje možnost turbulenc okrog čelade voznika in sovoznika. Boom! box 6.5 GT so poimenovali nov sistem zabavne elektronike v nedrih modela Road Glide Special 2015. Seveda je nanj mogoče priklopiti tudi navigacijo in vse skupaj upravljati s pomočjo zaslona na dotik. Road glide special 2015 poganja agregat Twin Cam 103 V 2. Ima tudi kombiniran ABS z elektronsko porazdelitvijo sile zaviranja na obe osi in integralnim učinkom, tempomat, serijska sta tudi oba stranska kovčka.