Zabava

Kdo bo slavil na 45. festivalu Ptuj?

A.M.
20. 8. 2014, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Devet ansamblov se bo predstavilo na tradicionalnem festivalu, ki bo ta petek potekal na Ptuju, na dvorišču minoritskega samostana.

Predizbor za sodelovanje na ptujskem festivalu je v Preddvoru profesionalno pripravila agencija Media Butik v sklopu tridnevne glasbene prireditve z bogatim programom, ki ga je povezovala Saša Pivk Avsec.

Vodja ansambla Franc Šegovc je napisal večino pesmi za ansambel Štirje kovači, skupaj jih je napisal čez 700. 

Po pregledu poslanega materiala in v skladu z razpisnimi pogoji ter po skrbnem poslušanju ansamblov na predizboru je žirija sprejela devet ansamblov, in sicer Sekstakord, Šok kvintet, Petan, Ognjene muzikante, Vikend, Savinjski kvintet, Bisere, Prleški kvintet in Vesele Dolenjce. Vsak od izbranih ansamblov se bo na festivalu predstavil s po dvema novima skladbama, vse nove viže pa bodo izšle tudi na festivalski zgoščenki. Izvedbe, skladbe in besedila bosta tokrat ocenjevali strokovna žirija za glasbo in komisija za besedila.

V času glasovanja bo nastopil ansambel Štirje kovači, ki letos praznuje 60. obletnico delovanja. V tem obdobju je izdal več kot 43 plošč in zgoščenk ter prepotovali skoraj ves svet. Vodja ansambla Franc Šegovc je napisal večino pesmi za ansambel Štirje kovači, skupaj jih je napisal čez 700. Spomnimo, da so lani poslušalci na prireditvenem prostoru skupaj z gledalci in poslušalci pred sprejemniki nagradili ansamble Nemir, Štraj in Poskočni muzikanti.