Zabava

Šokantno: 'Harry Potter' se bori z resno boleznijo

R.T.
20. 8. 2014, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Daniela Radcliffea, ki je zaigral v filmih o Harryju Potterju, mučijo hudi glavoboli. Stvar je tako resna, da mu zdravniki redno predpisujejo zdravila, ki naj bi naredila konec njegovi agoniji. A brez uspeha.

Arhiv Svet24
»Ne morem vam povedati, kakšne vrste pijanec sem, ker se ne spomnim,« je priznal resnični »Harry Potter«.

Kot je povedal petindvajsetletni igralec, mora redno jemati zdravila zoper krvni pritisk in obiskovati zdravnike, ki spremljajo delovanje njegovega srca.

Ko je pil, je to počel sam v svojem stanovanju iz strahu, da bi v javnosti naredil kaj neprimernega.

Igralca trpinčijo tako imenovani glavoboli v rojih, ki se pogosteje pojavljajo pri moških. O tem je prvič spregovoril leta 2012 – takrat je dejal, da ga pestijo grozljivo boleči glavoboli ob strani glave, s katerimi se migrene sploh ne morejo primerjati. Tako je pred kratkim povedal: »Takrat sem mislil, da sem reva. Na dan sem vzel 12 močnih protibolečinskih tablet, bolečina pa kar ni in ni izginila.« Stanje lahko znatno poslabša uživanje alkohola, vendar pa je tega Radcliffe pred leti popolnoma opustil. Ko je pil, je to počel sam v svojem stanovanju iz strahu, da bi v javnosti naredil kaj neprimernega. Tako je komaj dvajsetleten postal samotar, ki se je opijanjal sam. 

Vzrok za nastanek bolečine naj bi ležal v predelu možganov, ki ureja ritem organizma. Kaj torej Danielu sporoča njegovo telo?