Zabava

Najbolj zaželena je …

Alesh Maatko
21. 12. 2013, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V predprazničnem duhu so na IPF pripravili lestvico največkrat predvajanih slovenskih božičnih in prazničnih skladb, na kateri je prvo mesto zasedla Bela snežinka Ansambla Veter.

Alesh Maatko, Mediaspeed

Izjemno priljubljenost prvouvrščene skladbe Bela snežinka potrjuje tudi šesto mesto, ki ga je zasedla priredba pesmi v izvedbi Božičnega zborčka. Bela snežinka se na lestvici pojavi še v izvedbah Domna Kumra in Natalije Verboten ter Bepopa.

Absolutni zmagovalec med 100 največkrat predvajanimi praznično obarvanimi skladbami pa je hit Na božično noč, ki se je na lestvico vpisal s kar šestimi različnimi izvajalci. Drugo mesto na lestvici je pripadlo Rok 'n' Bandu s skladbo Novo leto, tretje pa Pop Designovi uspešnici Na božično noč. Tako za petami jim je Silvestrski poljub v izvedbah Eve Boto in Žana Serčiča (4. mesto) ter Alfija Nipiča (5. mesto).

Alesh Maatko, Mediaspeed

Za mnoge je precej presenetljivo, da je najbolj popularna slovenska novoletna skladba, ki ob zaključku starega leta navdušuje vse generacije, v sveži in akustični izvedbi evrovizijske predstavnice ter finalista šova Slovenija ima talent prehitela originalno različico, ki jo je sicer napisal Jože Privšek, besedilo pa Dušan Velkavrh. V najnovejši različici skladbe Silvestrski poljub je kitare odigral Žan Serčič sam in skladbi s tem ustvaril nov aranžma. Tako je dokazal, da je res izvrsten glasbenik, zimzelena melodija pa je v duetu zazvenela precej suvereno, saj se glasova mladih umetnikov dopolnjujeta in ujemata, kar so, kot kaže, s poslušanjem nagradili tudi poslušalci številnih radijskih postaj.

Alesh Maatko, Mediaspeed

"Lestvica največkrat predvajanih božično-prazničnih pesmi temelji na podatkih predvajanj slovenskih radijskih postaj za december 2012." Zavod IPF

Najuspešnejši glasbeni zasedbi sta Ansambel Modrijani in Božični zborček, vsak s štirimi skladbami, med samostojnimi izvajalci pa Oto Pestner in Miran Rudan (prav tako vsak s štirimi skladbami). Saša Lendero in Natalija Verboten sta vsaka s tremi skladbami najuspešnejši ženski izvajalki. Med najboljšimi desetimi pa najdemo tudi Heleno Blagne in njeno skladbo V beli božični noči. 

Alesh Maatko, Mediaspeed

 

Alesh Maatko, Mediaspeed