Zabava

2Cellos dvignil na noge Cankarjev dom

A.M.
1. 4. 2013, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Luka Šulić in Stjepan Hauser, ki sta znana predvsem po priredbah znanih skladb za dve violončeli, sta v Cankarjevem domu predstavila svoj novi CD.

Mediaspeed
»Zelo sva ponosna na novi album! Neverjetno se nama zdi, da ga je produciral legendarni Bob Erzin. Če bi nama pred letom dni kdo naštel goste na najinem albumu, bi se le nasmehnila in odmahnila z roko!« sta povedala Luka in Hauser.

Zaradi izvrstne izvedbe legendarne pesmi Smooth Criminal Michaela Jacksona sta bliskovito vstopila v svetovno smetano. Njun videospot na Youtube si je ogledalo že sedem milijonov ljudi, nič manj uspešna pa nista bila tudi z drugim singlom Welcome To The Jungle. Njuna kariera se je bliskovito začela razvijati v smeri, o kateri lahko številni le sanjajo. Kmalu so ju začela klicati velika imena iz sveta glasbe, kot sta Elton John in George Michael ter številni drugi … Da res sodita v »prvo ligo«, dokazuje tudi gostovanje v pogovorni oddali Ellen Degeneres in v odlični televizijski nanizanki Glee.

Pred svetovno slavo sta si Luka Šulić in Stjepan Hauser ugled ustvarila že v krogih klasične glasbe. Stjepan je mlad hrvaški virtuoz, zadnji Rostropovičev študent in prejemnik številnih osvojenih prvih nagrad tako na domačih kot na mednarodnih tekmovanjih. V svetu glasbe je znan tudi kot »čarovnik z violončelom«. Poleg odlične tehnike je znan tudi po zelo strastnem igranju in interpretiranju glasbe. Študiral je v Manchestru na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu.