Zanimivosti

Počutim se zmedeno…

S.R.
1. 4. 2013, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Združitev dveh največjih iskalniških konkurentov? To bi bilo težko verjeli tudi, če danes ne bi bil prvi april.

Microsoft

Google in Microsoft sta dan šaljivcev dodobra izkoristila za nekaj šaljivih zbadljivk drug drugega. Google je tako 'predstavil' Gmail Blue, očitno referenco na Windows Blue – nadgradnjo osmice, ki naj bi jo uradno ugledali tekom leta, prve fotografije pa so pred dnevi že prišle v javnost. Še najbolj žaljiv za Microsoft pa je Googlov opis Gmaila Blue, saj se v njem namreč sprašujejo, ''kako nekaj popolnoma predelati in poustvariti, a hkrati vse obdržati enako''. Tisti, ki uporabljate Windowse tja od leta 1995 dalje boste zagotovo dojeli šalo. Google je šel celo tako daleč, da je pripravil celo video predstavitev novega izdelka. Gmail Blue je, tako kot si lahko predstavljate, popolnoma enka obstoječemu Gmailu, le da je pač moder.

Fantje iz Redmonda pa niso ostali dolžni in so svoj iskalnik Bing preoblekli v tradicionale Googlove barve in mu dodali povsem belo začetno stran, le da so ob iskalni besedi google gumb ''klik na srečo'' (I'm feeling lucky) zamenjali z ''počutim se zmedeno'' (''I'm feeling confused''). Poleg tega je bilo na spremenjeni Bingovi strani spodaj moč najdi tudi klasične nasvete, med drugim tudi da ''ob tako pestri paleti okusov velika večina ljudi še vedno izbere vanilijo'' (seveda referenca na Bingovo barvitost). Da je vse skupaj še bolj kruto, so predelani Bing uporabili za iskanje fraz kot so ''opazovanje sušenja barve''. Morda pa bo Microsoft z zbadanjem tekmeca uspel tudi pridobiti kakšnega uporabnika.

Poleg zbadanja Microsofta je Google pripravil tudi celo vrsto drugih potegavščin. Če se danes odpravite na iskalnik, lahko določen vonj poiščete z Google Nosom, objavili so zaprtje spletne strani YouTube, verzijo Google Maps z zakladi, ter prenovitev storitve Analytics, ki naj bi po novem vključevala tudi reference z mednarodne vesoljske postaje. Ah, Google.