Dolina pod vodo

VIDEO in FOTO: Trepetajo pred ponovitvijo leta 2010: Vodna masa trka na vrata 150 hiš

S.R.
17. 3. 2018, 13.50
Posodobljeno: 17. 3. 2018, 13.59
Deli članek:

Zaradi obilnega deževja se je razlila reka Lika, vremenska napoved za konec tedna pa ne obeta nič dobrega. Prebivalci Kosinjske doline na Hrvaškem trepetajo.

HGSS Gospić
Prebivalci v Kosinjski dolini so na nogah.

Prebivalci Kosinjske doline se bojijo, da se bo ponovil scenarij iz leta 2010, ko je reka Lika poplavila 150 hiš. Obilno deževje ne pojenja, na območju pa je ogroženih približno 600 ljudi. Prebivalcem so že izklopili električno energijo, saj se voda grozeče bliža daljnovodu, poplavila pa je že več kleti. 

Stanovalci, ki so v teh dneh na trnih, so sicer izrazili ogorčenje nad ravnanjem pristojnih služb, saj menijo, da vodo namerno zadržujejo, da ne bi ta ogrozila mest Gospić in Otočac, piše hrvaški Jutarnji list. Iz civilne zaščite, kjer priznavajo, da območje služi kot ogromen zbiralnik, ki pred vodnim valom ščiti mesta, sicer sporočajo, da manjše število prebivalcev in veliko praznih hiš v dolini ni razlog za takšno postopanje, 

Gorska reševalna služba HGGS v Gospiću, ki je z dronom posnela poplavljeno območje, jim hkrati javlja, da so pripravljenih na morebitno intervencijo.