Vzel si je življenje

FOTO: Skrušena mati s fotografijo sinčka v krsti opozarja na vrstniško nasilje

R.T.
17. 3. 2018, 11.46
Deli članek:

Strtega srca zaradi smrti sina, ki si je vzel življenje, je objavila fotografijo, kako počiva v krsti. Do skrajnega dejanja ga je pripeljalo vrstniško nasilje.

GoFundMe
Mama Cheryl s sinom Andyjem.

12-letnega Andyja Leacha iz mesta Southaven v ameriški zvezni državi Mississippi so pred slabima dvema tednoma našli mrtvega v očetovi garaži. Andy si je vzel življenje, potem ko so ga več mesecev trpinčili sošolci. »Obesil se je, našel pa ga je njegov 15-letni brat. Zapustil je poslovilno pismo, pravzaprav več pisem. Našli smo več sporočil, iz katerih je razvidno, da je o tem dlje časa razmišljal,« je dejala skrušena mati Cheryl Hudson, ki je fotografijo svojega sina, ležečega v krsti, objavila tudi na facebooku. Čeprav se zaveda, da je fotografija pretresljiva in da se bodo nad njo mnogi zgražali, upa, da bo zaradi nje kakšen nasilnež odslej dvakrat premislil, preden začne znova ustrahovati vrstnike.

Cheryl je okrcala tudi uslužbence na dečkovi osnovni šoli, ki naj ne bi storili dovolj za zaščito njenega sina. Dejala je, da so nasilneži začeli z raznimi ponižujočimi vzdevki, vse skupaj pa je preraslo v ustrahovanje in fizično nasilje. »Andy je bil zelo družaben in pameten fant. Bil je zabaven, imel je smisel za sarkazem, bil je tudi zelo sočuten. Vse mi je pomenil, bil je mamin sinko, kar je tudi s ponosom priznal,« ga je skozi solze opisala mati.

Dejala je še, da z družino, prijatelji in nekdanjim soprogom ne bodo prenehali z opozarjanjem na to problematiko. »Vse bomo naredili, da se bo Andyjev glas slišal in da njegova smrt ne bo zaman,« pravi.