Pariz na nogah

FOTO in VIDEO: Ljudje v pripravljenosti, po ulicah tavajo podgane

T.L.
27. 1. 2018, 15.50
Posodobljeno: 27. 1. 2018, 16.37
Deli članek:

Nekateri so svoje domove že morali zapustiti, drugi pa so v pripravljenosti, saj reka Sena še vedno narašča in hromi življenje v francoski prestolnici.

Profimedia

V francoski prestolnici se prebivalci množično pripravljajo na poplavo, nekateri pa mesto že zapuščajo: gladina reke Sene še naprej narašča in grozi, da bo poplavila še večji del Pariza, iz muzeja Louvre pa so sporočili, da so za obiskovalce zaprli spodnji del muzeja, ki je namenjem predstavitvi islamske umetnosti. Prav tako trenutno ne potekajo sicer priljubljene vožnje z ladjami Bateaux Mouches, prav tako so začasno ukinili linijo RER C.

Po obilnem deževju je voda že poplavila nekaj kleti, vremenska napoved pa ni prav nič obetajoča: gladina reke Sene bo ta konec tedna svojo običajno višino presegla za kar štiri metre. To pomeni, da bo dosegla šest metrov.

Profimedia
Vožnja z ladjami po reki ni več mogoča.

Nekaj sto ljudi je že moralo zapustiti svoja domovanja v predmestju Pariza, oblasti Parižane opozarjajo, naj se ne zadržujejo v neposredni bližini reke, saj da se njen vodostaj ves čas in nenadzorovano dviguje.

Parižane so opozorili tudi pred velikim številom podgan, pregnanih iz podzemnih bivališč, ki zaradi poplav zdaj "tavajo" po pariških ulicah. Na severozahodu Pariza so tudi evakuirali zdravstveni center, kjer se je zdravilo 86 ljudi.

Profimedia