Svinjarija pri Gradcu

FOTO: Avtocesto zaprla druščina pujsov

R.T.
29. 12. 2017, 20.10
Posodobljeno: 29. 12. 2017, 20.30
Deli članek:

Po avtocesti na avstrijskem Štajerskem je parkljala druščina svinj, ki je padla iz tovornjaka za prevažanje živine.

Till Rueger/Twitter
Takole so jih lovili.

Policisti in gasilci v Avstriji so se danes srečali z nadvse nenavadnim primerom, ko so morali na avtocesti med Gradcem in Wildonom posredovati zaradi parkljastih umazancev. Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, so se na tovornjaku za prevoz živine snela zadnja vrata, iz njega pa je kar med vožnjo "ubežalo" 10 pujsov. Zaradi živalske ovire so morali avtocesto zapreti kar za uro in pol. 

Nad dogajanjem je bil močno zaprepaden tudi voznik tovornjaka, ki nikakor ne uspe doumeti, kaj se je dogajalo v zadnjem delu njegovega vozila in kako je mogoče, da so se snela vrata. Priznava pa, da je bila glede na okoliščine sama nesreča še precej blage narave. Pobegli pujsi so nemudoma povzročili zastoj, na srečo pa razen posameznega primera, ko je eden od voznikov zaradi prepočasnega zaviranja trčil v zadek drugega, ni bilo hujših nesreč. Preživela je tudi večina pujsov. Zaenkrat.

Prašiče lovili policisti

Možje postave, ki so bili prisotni na prizorišču, so se morali podati na pravo svinjsko gonjo. Vendarle so bili na koncu uspešni, polovili so vseh deset parkljarjev, od katerih je eden na žalost dočakal klavrn konec. Zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel med padcem iz tovornjaka, ga je moral usmrtiti pripadnik veterinarske službe Noetova barka.