Neverjetno

FOTO: Upokojenec 12-letnika tihotapil pod armaturno ploščo

S.R.
11. 12. 2017, 08.57
Posodobljeno: 11. 12. 2017, 09.07
Deli članek:

Mejna straža na meji med Marokom in špansko enklavo Melilla se je srečala z neverjetnim primerom tihotapljenja ljudi.

Profimedia
Z roko ga je otipal policist.

Med petkovim rutinskim pregledom vozila na meji med Marokom in Melillo so prijeli 65-letnega državljana Maroka, ki je želel v vozilu znamke BMW X5 v to severnoafriško špansko enklavo pretihotapiti 12-letnega dečka.

Maroški upokojenec je dečka skril kar pod armaturno ploščo. Mejna straža je dečka odkrila z uporabo posebnega detektorja srčnega utripa. Da se v tesnem prostoru med motorjem in armaturno ploščo dejansko skriva živa oseba, je nato z otipavanjem z roko potrdil eden od mejnih policistov. Ko so 12-letnega šolarja, domnevno državljana Gvineje, rešili iz skrivališča, so mu morali nemudoma nuditi zdravniško pomoč, saj je bil povsem dezorientiran, imel je težave z dihanjem, zaradi položaja med vožnjo pa so mu udi povsem otrpnili.

Profimedia
Zaradi položaja, v katerem je ležal, so mu udi povsem otrpnili.

Ta primer spominja na neverjeten incident, ki se je pred dvema zgodil na mejnem prehodu med Marokom in špansko enklavo Ceuta. Takrat so policisti ustavili maroškega najstnika, ki je želel stopiti na špansko zemljo in ki je v kovčku skrival komaj osem let starega dečka. Le uro pozneje so na istem mestu pridržali še dečkovega očeta.