Nekaj nasvetov

Na koga je meril Obama? Je zbodel Trumpa?

J.P.
4. 12. 2017, 08.36
Posodobljeno: 4. 12. 2017, 08.44
Deli članek:

Si je nekdanji predsednik Združenih držav Amerike privoščil svojega naslednika?

Profimedia
Obama se je z dalajlamo pogovarjal o sočutju in altruizmu.

Barack Obama se je mudil v New Delhiju, kjer so se sestali takšni in drugačni veljaki. Dogodek ni bil brez imena: Hindustan Times Leadership Summit je poleg nekdanjega predsednika Združenih držav Amerike tjakaj privabil tudi dalajlamo. Pogovarjala sta se o sočutju in altruizmu.

Bodice

56-letnik je v indijski prestolnici med pogovorom s predstavnikom sedme sile povedal nekaj krepkih. Pri tem ni uporabil imen, a to niti ni bilo potrebno.

Pogosto se zgodi, je dejal, da se nekdo zaradi tvita znajde v težavah. »Ne bleknite prve stvari, ki vam pride na pamet. To sicer velja tudi na splošno,« je pribil. »Pomislite, preden izgovorite; pomislite, preden tvitnete, enak princip.«

A to še ni bilo vse. Obama se je nato pohvalil, da mu na twitterju sledi več ljudi kot pa »nekaterim«, ki ga uporabljajo pogosteje.

»Pomembno je, da se zavedamo moči teh orodij, a tudi njihovih omejitev. Razumeti je treba, da se jih lahko uporablja za dobro in slabo. Pa še to: na twitterju mi sledi 100 milijonov ljudi. Imam več sledilcev kot pa nekateri, ki ga uporabljajo pogosteje,« je dejal.

Je imel v mislih Donalda Trumpa? Predsedniku na omenjenem družabnem omrežju sledi 44 milijone ljudi, Obami dobrih 97 milijonov.