Zdravnika že brez službe

V plastični vrečki s posmrtnimi ostanki novorojenčka sta zaznala premikanje

R.T.
4. 12. 2017, 08.15
Posodobljeno: 4. 12. 2017, 08.26
Deli članek:

Vodstvo zasebne bolnišnice Max Hospital v New Delhiju je odpustilo dva zdravnika, ki sta 30. novembra novorojenčka napačno razglasila za mrtvega

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Užaloščena starša, ki so jima prejšnji četrtek zdravniki v zasebni indijski bolnišnici Max Hospital povedali, da je poleg mrtvorojene hčerke umrl še njen brat dvojček, sta na poti na pogreb doživela nov šok. Med vožnjo sta v plastični vrečki, v katero so zdravniki »zapakirali« posmrtne ostanke nesrečnih dvojčkov, sicer rojenih v 22. tednu nosečnosti, opazila premikanje. Namesto na pogreb so se tako odpravili v najbližjo bolnišnico, kjer so jima povedali, da je sinček še vedno živ.

Deček se za svoje življenje še vedno bori v inkubatorju, medtem ko so se starši odločili za tožbo zoper bolnišnico. Ta je včeraj sporočila, da je z dvema zdravnikoma, ki sta sodelovala pri porodu, že prekinila pogodbo o zaposlitvi.

Primer, ki ga sicer preiskuje tudi policija, je sprožil predvsem burno razpravo o kakovosti zasebnih, a pregrešno dragih zdravstvenih storitev v državi. V bolnišnici so že izjavili, da se bodo »na podlagi prvih razgovorov s strokovnjaki na incident odzvali s strogimi ukrepi.« »Medtem ko poteka preiskava skupine strokovnjakov, ki vključuje zunanje strokovnjake iz indijskega zdravniškega združenja, smo se odločili prenehanje sodelovanja z obema zdravnikoma,« so dodali. 

To je bil sicer že drugi primer malomarnosti v indijskih zasebnih bolnišnicah. Prejšnji mesec je zaradi kostolomne mrzlice oziroma denge v eni od bolnišnic umrla deklica, pri čemer starši trdijo, da so neuspešno oskrbo njihove hčerkice precej preplačali.