"Nori" Mike

VIDEO: Z raketo se bo pognal v zrak in dokazal, da je Zemlja ravna

S.R.
22. 11. 2017, 12.33
Posodobljeno: 22. 11. 2017, 16.25
Deli članek:

61-letnik iz Kalifornije se bo z doma izdelano raketo izstrelil v ozračje, da bi razkril resnico ter jo tako zagodel Eratostenu, učenjakom, ki so mu sledili, in sodobnemu človeku na splošno.

Youtube
Izdelal jo je iz odpadnih kovin.

»Nori« Mike Hughes upa, da bo z doma izdelano raketo poletel do višav, s katerih bo lahko ovrgel 2000 let znanstvenega napredka. 61-letni voznik limuzine, ki po lastnih besedah »ne verjame v znanost,« se ima v zrak pognati to soboto.

Za izdelavo svoje rakete na parni pogon, ki ga je stala slabih 20.000 evrov, je uporabil odpadne kovine. Če bo vse potekalo v skladu z načrtom, bo Mike nad puščavo Mojave frčal s hitrostjo približno 800 kilometrov na uro in dosegel razdaljo 1,6 kilometra.

»Spoznam se na aerodinamiko, dinamiko tekočin, gibanje predmetov po zraku, raketne šobe različnih velikosti in potisk, vendar to ni znanost, to je samo formula. Med znanostjo in znanstveno fantastiko ni razlike,« je Mike dejal za tiskovno agencijo AP.

Youtube

Čeprav je »raketna znanost« nekdaj veljala za vrhunec znanstvenega mišljenja, Mikova misija temelji na izrazito neznanstvenih načelih. Mike namreč zavrača dejstvo, da je zemlja geoid, njegovo poslanstvo pa v največji meri financira skupina Research Flat Earth. Da bi »dokončno« razgalil laž, v kateri živi človeštvo, želi poleteti do neslutenih višav, kjer bo lahko v miru zbral dokaze o ravnem planetu.

»Tej "žogasti" Zemlji bom zaprl vrata. Gre za kraljico goljufij. To bo to. Ko bo padla prva domina in ko na našo stran stopi več ljudi, se bo vse … se bodo vse domine podrle,« pravi.

To ne bo njegovo prvo nebeško potovanje. Z raketo se je nad Arizono dvignil že leta 2014. Takrat so ga zaradi kilavega padala čakali trd pristanek, hospitalizacija in nekaj tedensko lizanje ran. A zaradi te nesreče njegovo srce ni nič manj ognjevito. »Če se ne bojiš smrti, si idiot. Peklensko strašljivo je, vendar tega sveta nihče od nas ne bo zapustil živ,« še pravi junak.

Youtube