Afera

Mlada natakarica iskreno o seks škandalu v parlamentu

U.K.
10. 11. 2017, 20.20
Deli članek:

Tako kot Hollywood tudi britanski parlament pretresajo seksualni škandali. In o tem je spregovorila zaposlena v baru, kamor zahaja britanska politična elita.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Njen šef ji je nekoč naročil, da se mora obleči v seksi božičko.

Alice Bailey je približno štiri leta delala v zloglasnem Sports and Social Baru, ki je znan predvsem po tem, da se v njem zadržujejo člani parlamenta. Pravzaprav gre za tako imenovani parlamentarni bar, v katerem so bile stranke skoraj izključno iz političnega sveta. Petindvajsetletna Alice je povedala, da je skoraj vsak dan doživljala zlorabe njenih strank. »Če bi ugibala, me je v času, ko sem delala v baru, za razne dele telesa zagrabilo vsaj 30 politikov. Eden od njih pa me je otipaval celo na avtobusu,« je razkrila. Očitno so stranke (kar niti ni tako redko) verjele, da so s pijačo kupile tudi dekleta, ki so delala v baru.

Služba?

Alice je povedala, da so mnogi člani parlamenta po cele dneve popivali v baru. »Vsake toliko časa so odšli v parlament in glasovali o kakšni zadevi, nato pa se takoj vrnili in pili naprej.« Poudarila je, da so se bolj kot ne vsi obnašali kot gnusni stari perverzneži. »Verjeli so, da imajo možnosti, ker sem bila mlada, sebe pa so imeli za pomembne ljudi in avtomatično so domnevali, da jim bom na voljo. Bili so res gnusni. Večina je bila poročenih, vsi pa so bili vsaj dvakrat starejši od mene.« Alice je v baru začela delati, ko je bila stara 19 let. Dejala je, da jo že prvi dan službe eden od poslancev dve uri nagovarjal k spolnim odnosom. Kmalu za tem ji je eden od njih sledil, ko je odšla na avtobus, in jo začel tam otipavati. »Bil je dovolj star, da bi bil moj dedek,« je dodala Alice. Razkrila je tudi, da je o nadlegovanju povedala svojemu šefu in ga vprašala, ali naj odide na policijo, a ji je odvrnil, da ji tako ali tako nihče ne bo verjel. Svetoval ji je, naj jih pač ignorira.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Eden od poslancev ji je iz bara sledil na avtobus in jo začel otipavati.

Pred svojim pragom

Seveda je treba poudariti, da se takšne stvari ne dogajajo le v »parlamentarnih barih«. Že če bi vprašali natakarice po slovenskih barih, bi izvedeli za številne podobne ali pa še precej hujše zgodbice. Moški pač pogosto res verjamejo, da so poleg pijače kupili tudi žensko, ki jo je prinesla, tako da prijemanja za zadnjico in celo prsi niso ravno redkost. In najhuje je, da v mnogih primerih takšna dejanja brez slabe vesti dopuščajo tudi delodajalci. Nesrečna dekleta pa imajo tako le dve možnosti – da potrpijo ali pa dajo odpoved. A stvari se počasi spreminjajo in vse več žensk odkrito spregovori o zlorabah, poleg tega je vse več pravih moških, ki takšna dejanja obsojajo. In vse več je obtožb, zaradi katerih padajo glave tudi nekoč vsemogočnih.