Dvakrat oplojena

VIDEO: Šok za nadomestno mati in biološke starše, ko sta na svet pokukala "dvojčka"

R.T.
6. 11. 2017, 10.24
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 10.31
Deli članek:

31-letna nadomestna mati je rodila "enojajčna dvojčka", ki pa sta bila vse kaj drugega kot dvojčka.

Youtube
Tudi najmlajši Malachi je njun.

31-letna Jessica Allen iz Kalifornije je sprejela ponudbo kitajskega para, ki ji je za nadomestno materinstvo ponujal dobrih 25.000 evrov. Aprila 2016 so tako izvedli zunajtelesno oploditev. Zdravniki so ji po rutinskem pregledu z ultrazvokom v šestem mesecu nosečnostipovedali veselo novico, da pod srcem nosi dvojčka, kitajski par pa ji je plačilo povišal za slabih 5000 evrov.

Konec leta je s carskim rezom rodila dva sinova in ju predala v roke srečnega para. Le mesec dni pozneje je sledilo presenečenje, ko sta ji novopečena starša poslala fotografijo s pripisom: »Nista enaka, kajne? Ste kaj razmišljali, zakaj sta tako različna?«

»Opazila sem, da je eden svetlejši od drugega. Očitno je bilo, da ne gre za enojajčna dvojčka,« je povedala za ABC News. Sume staršev so pozneje potrdili testi DNK, ki so pokazali, da je eden od sinov biološki otrok Allenove, medtem ko je drugi otrok njun sin. Čeprav rezultati niso bili presenetljivi, saj je bila razlika med malčkoma očitna, sta bili zbegani obe strani. »Kako je to mogoče?« se je spraševala Allenova.

Gre za izjemno redek pojav z imenom »superfetacija«. Telo nosečnice v večini primerov sprošča hormone, ki preprečujejo ovulacijo, tokrat pa se to očitno ni zgodilo, zaradi česar je bilo po zunanji oploditvi oplojeno še eno jajčece. Ker je ta pojav izredno redek, znanost še vedno ne ve veliko o samem mehanizmu in vzrokih. Oba otroka sta na srečo čila in zdrava, Jessica in njen partner Jasper pa sta po precej zapletenem in dragem sodnem postopku februarja prejela skrbništvo nad svojim sinčkom, ki sta ga poimenovala Malachi.