Pena, ptiči in rdeče sonce

FOTO: Ophelio spremljajo nadvse nenavadni vremenski pojavi

S.R./STA
17. 10. 2017, 18.08
Posodobljeno: 17. 10. 2017, 18.23
Deli članek:

Šole na Irskem ostajajo danes zaprte že drugi dan, potem ko je državo v ponedeljek prizadela nevihta Ophelia in terjala tri smrtne žrtve. Nevihto pa spremljajo tudi nekateri neobičajni vremenski pojavi.

Twitter
Kraj je prekrila pena iz morja.

Ophelia je na Otoku v zadnjih dneh poskrbela že za več čudaških vremenskih pojavov, vključno z živo rdečim soncem in nenavadnim obnašanjem ptic, ki so skrivnostno krožile na nebu.

Iz fotografij, posnetih v kraju Cleveleys v Lancashiru, pa je razvidna še ena posebnost, celoten kraj je namreč prekrila pena, ki jo je z morja dvignil močan veter.

Profimedia
Nenavadni vremenski pojavi med divjanjem Ophelie.

Ophelia nadaljuje svojo pot

Zaradi nevihte, ki je državo prizadela s sunki vetra do 176 kilometrov na uro, je 200.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike, v ponedeljek jih je bilo 360.000. Ophelia se je ponoči z Irske sicer pomaknila na zahodno Škotsko, severni Wales in zahodno Anglijo, vendar je za danes irska meteorološka agencija Met Eireann vseeno izdala oranžno opozorilo.

Na jugovzhodu države je v nevihti življenje izgubila ženska, stara nekaj čez 50 let, ko je na njen avto padlo drevo. Njeno poškodovano sopotnico pa so prepeljali v bolnišnico. Poleg nje sta bila v nevihti ubita še ena ženska in en moški. Slednji je umrl v nesreči z motorno žago, ko je skušal umakniti podrto drevo.

Po navedbah Met Eireann bo nevihta na poti proti Skandinaviji oslabela ter hkrati opozorila, da so danes še vedno možni močni vetrovi.

Profimedia
Nenavadni vremenski pojavi med divjanjem Ophelie.

Profimedia
Nenavadni vremenski pojavi med divjanjem Ophelie.

Profimedia
Nenavadni vremenski pojavi med divjanjem Ophelie.