Preiskava v Agrokorju

Nekdanji skladiščnik bi Todoriću naložil takšno kazen

R.T.
17. 10. 2017, 15.25
Posodobljeno: 17. 10. 2017, 17.02
Deli članek:

Medtem ko so preiskovalni sodniki državnega tožilstva zaslišali prve osumljence za finančne nepravilnosti v koncernu Agrokor, se je na facebooku razširil zapis nekdanjega skladiščnika v Konzumu.

Profimedia
Ivica Todorić se skriva v tujini.

Spletni portal Srednja.hr povzema zapis 27-letnega nekdanjega uslužbenca trgovine Konzum. Štiri leta je delal kot skladiščnik, avgusta pa je dal odpoved.

Na svojem facebook profilu je zapisal, kakšno kazen bi si želel za lastnika Agrokorja Ivico Todorića. “Tisoč neplačanih nadur, hektolitri prelitega znoja, neprespane noči, bolečine v hrbtu in žulji na rokah. To nam ne bo nihče vrnil, boljše kot zaporna kazen bi bilo, da te postavijo na naše delovno mesto in da s trdim delom in minimalno plačo vrneš svoj dolg družbi,” je zapisal 27-letnik in se vprašal: “Pa bi sploh zdržal en dan?”

Med osumljenci za finančne malverzacije v Agrokorju so tudi lastnik koncerna Ivica Todorića in njegova sinova Ante in Ivan, ki naj bi bili v Londonu. Preko svojih odvetnikov in Todorićevega bloga so napovedali, da bodo hrvaškem pravosodju na voljo. V nasprotnem bo Hrvaška razpisala tiralico za trojico Todorićevih, ki jih tožilstvo sumi, da so v finančnih poročilih koncern predstavljali boljše stanje, kot je bilo resnično.

Facebook
Predlog kazni za Todoriča nekega skladiščnika.