Vzgoja biriča

Bela vdova sina silila obglavljati koze

J.P.
16. 10. 2017, 10.24
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 10.36
Deli članek:

Junija je bila ubita v zračnem napadu. Javnost je za to izvedela šele ta mesec.

Ubita je bila v napadu z dronom.

Štiri mesece je minilo, odkar je zloglasna britanska džihadistka kruto smrt storila na meji med Irakom in Sirijo. Imela je 50 let. Kot smo poročali, še vedno ni znano, če je bil ob njej tudi njen 12-letni sin. JoJo, mu pravijo britanski mediji.

Pridružitev Islamski državi

Britanski mediji povzemajo vire blizu družine, ko poročajo, da so fantu oprali možgane, da je postal džihadist še preden ga je mama leta 2013 odvedla v taborišča Islamske države.

Sally Jones iz Kenta je leta 2013 s takrat 9-letnim sinom pobegnila v Sirijo, da bi vstopila v vrste Islamske države. To ji je tudi uspelo – skrbela je za njeno propagando, novačila je nove člane, odgovorna pa naj bi bila tudi za usposabljanje novink iz Evrope. Veljala je za najbolj iskano teroristko.

Ubita je bila v napadu z dronom. Pilot je z njim upravljal iz Združenih držav Amerike.

Radikaliziran

Britanski mediji povzemajo vire blizu družine, ko poročajo, da so fantu oprali možgane, da je postal džihadist še preden ga je mama leta 2013 odvedla v taborišča Islamske države. JoJa, ki se je rodil kot Joe Dixon, naj bi radikalizirali skrajneži in ga pri 9 letih preimenovali v Hamzo Hussaina. »Vsake toliko je odšel v katerega od taborišč. Sally je bila ali izredno neumna, da je mislila, da gre za izobraževanje, ali pa je prikrila, da ga usposabljajo za ubijanje,« vir blizu družine navaja The Sun.

Fant naj bi v taboriščih usmrčevanje vadil na kozah.