Agrokor

Kriminalisti v Todorićevi vili, Todorić na blogu

G.G./STA
16. 10. 2017, 08.11
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 09.51
Deli članek:

V Zagrebu kriminalisti preiskujejo prostore nekdanjih vodilnih v Agrokorju.

STA
Todorića ni v Zagrebu.

Policisti so že zjutraj preiskali Kulmerove dvore lastnika koncerna Ivice Todorića. V poslopju ni bilo nobenega od članov družine Todorić. Je pa odvetnik Anteja Todorića, sina Ivice Todorića, dejal, da se Ante nahaja v Londonu in da se je pripravljen vrniti v Zagreb in se pogovoriti s policijo.

Racija je potekala tudi na domu nekdanjega finančnega direktorja Agrokorja Ivice Crnca, ki ga je policija tudi pospremila na razgovor.

Kje je Todorić?

Na Hrvaškem se že več dni ugiba, ali je Todorić sploh še na Hrvaškem. Po nekaterih neuradnih virih je že dlje časa v Londonu, del družine pa naj bi bil na Dunaju. Imel naj bi vrsto poslovnih srečanj tudi v Beogradu. V palači Todorićevih blizu Zagreba v zadnjih dneh niso opazili nobenega od članov ene najbogatejših hrvaških družin.

Todorić se je medtem oglasil na svojem blogu, kjer je med drugim zapisal, da njegova ekipa pravnikov že pripravlja obrambo in tožbe.

Velika luknja v Agrokorju

Preiskovalci hrvaškega državnega tožilstva morebitne finančne malverzacije v Agrokorju preiskujejo že več kot štiri mesece.

Nedavno objavljeno revidirano poročilo o poslovanju Agrokorja je pokazalo nekaj milijard evrov težko nesorazmerje med letnimi finančnimi poročili prejšnje uprave s Todorićem na čelu in izredne uprave, ki jo s pooblastili hrvaške vlade od 10. aprila vodi Ante Ramljak. Ta je minuli teden ob predstavitvi revidiranih podatkov povedal, da je vložil kazenske ovadbe proti odgovornim zaradi finančnih malverzacij v koncernu.