Trenutek nepazljivosti

VIDEO: Starši, pazljivo z otroškimi vozički, ko mimo pridrvi vlak!

R.T.
11. 10. 2017, 10.59
Posodobljeno: 11. 10. 2017, 11.04
Deli članek:

Britanska nepridobitna družba za varnost v železniškem prometu RSSB je objavila strašljiv videoposnetek, s katerim želijo starše opozoriti na nevarnost na železniških postajah.

Youtube
Od vozička ni veliko ostalo.

Posnetki nadzorne kamere z železniške postaje Nuneaton v angleškem okraju Warwickshire so ujeli grozljiv trenutek, ko je tovorni vlak zaradi močnega zračnega sunka za seboj povlekel otroški voziček, ki se je nato ob trčenju povsem razletel. Na veliko srečo tokrat v njem ni bilo otroka, sicer bi se nesreča končala nadvse tragično.

Ženska je pozornost le za trenutek usmerila stran od vozička, pa je bilo to dovolj, da se je ta skupaj z nakupovalnimi vrečkami odpeljal za vlakom in končal v koščkih.

Posnetek je objavila družba RSSB, ki želi starše opozoriti na vse nevarnosti na železniških postajah. »Za varnost svojih otrok in osebnih stvari lahko najbolje poskrbite tako, da svoj voziček držite ter vedno, kadar je to mogoče, zategnete ročno zavoro. Zavedamo se, da imajo ljudje, ki morajo skrbeti za otroke, polne roke dela ter da se jim zdi, da ne morejo biti pozorni na vse in vsakogar. Vendar posnetek iz postaje v Nuneatonu kaže, kako pomembno je ohraniti nadzor nad vozičkom,« je dejal tiskovni predstavnik družbe.