Tragedija na železniški postaji

Tovorni vlak za seboj usodno potegnil enoletno deklico

R.T.
5. 10. 2017, 13.14
Posodobljeno: 5. 10. 2017, 13.25
Deli članek:

Tragična nesreča, v kateri je umrla komaj eno leto stara deklica, se je zgodila na železniški postaji v avstrijskem mestu Hallein.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hallein, ki leži le 10 kilometrov južno od Salzburga, je bil včeraj prizorišče nadvse tragične nesreče. Ko je na železniški postaji mimo 24-letne matere, ob kateri sta bila še 3-letni sin in komaj leto dni staro dete v vozičku, pripeljal tovorni vlak, se je pred očmi množice odvil grozljiv prizor.

Vlak je postajo prečkal ravno v trenutku, ko se je mati ukvarjala s svojim sinom. Hitrost je bila tako velika, da je malčico zaradi močnega sunka vetra potegnilo iz vozička in jo vrglo po peronu, kjer je s hudimi poškodbami nepremično obležala. Reševalci so ji najprej nudili prvo pomoč in jo nato odpeljali v bolnišnico v Salzburgu, kjer pa je za posledicami poškodb umrla. Po navedbah policijskega uslužbenca Hansa Wolfgruberja je preiskava pokazala, da je bila deklica v vozičku ustrezno pripeta.

To sicer ni prvi primer tovrstne tragedije v Avstriji, na podoben način je leta 2015 na železniški postaji v Ebelsbergu umrla komaj šest mesecev stara dojenčica. Takrat je dete v vozičku ostalo samo na peronu, medtem ko je mati v kletnem prostoru kupovala vozovnice. Sunek vetra zaradi hitrosti tovornega vlaka je za seboj povlekel voziček, na katerem je mati pozabila zategniti ročno zavoro. Dojenčica, ki je skupaj z vozičkom padla pod vlak, je bila na mestu mrtva.