Kaj skriva v hlačah?

"Igra solz" izolskih policistov: Pridržali žensko, priprli pa moškega

S.R.
5. 10. 2017, 11.48
Posodobljeno: 5. 10. 2017, 12.06
Deli članek:

Izolski policisti so se pred nekaj dnevi ukvarjali s precej zagonetnim primerom. Vse se je začelo, ko so v nedeljo ob približno 4. uri zjutraj varnostniki diskoteke zadržali neznano žensko, ki je med plesom državljanu Italije ukradla zlato verižico z obeskom. Sledila je filmska drama ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na kraj incidenta so prispeli izolski policisti, ki so ugotovili, da je do Italijana na plesišču pristopila neznana punca, z njim začela plesati in ga zapeljivo objemati, nato pa izginila kot kafra. Zapuščeni plesalec je nemudoma posumil, da mu je izmaknila približno 1000 evrov vredno zlato verižico, zato je stekel do vrat in to povedal varnostnikom. Sreča je hotela, da se je pri vratih takrat pojavila tudi prefrigana soplesalka, ki jo je oškodovanec nemudoma prepoznal, varnostniki pa so jo zadržali.

Policisti najprej niso uspeli ugotoviti dejanske identitete tatinske osebe, saj ni posedovala nikakršnega dokumenta, govorila pa je italijanski jezik. Na srečo se ji je jezik razvezal ob policistu, ki je znal italijansko, zato sta stopila v stran in pričela pogovor. Ko je takrat mimo stopila manjša družba, je tatica pričela kričati, da je verižico ukradla druga ženska, in ob tem zlati plen vrgla pod noge naključne mimoidoče, kar pa ni ušlo ostremu očesu policista. Ta je verižico pobral in prebrisanko privedel v prostore policijske postaje, da bi ugotovil njeno identiteto. Hitro so prišli do spoznanja, za kako jeguljasto osebo gre. Po pregledu fotokopije potnega lista so ugotovili, da gre dejansko za moškega z izrazitim videzom ženske, in sicer 20-letnega državljana Kolumbije.

Policisti so še isti dan prejeli prijavo državljana Hrvaške, da mu je Kolumbijec v isti diskoteki med plesom ukradel 3000 evrov vredno ročno uro Rolex. Oškodovanec je prekanjeno "plesalko" hitro prepoznal po fotografijah.

Globa in nepričakovan obisk

Ko so Kolumbijcu policisti nato na postaji "obrnili žepe," jim je prostovoljno izročil še 7,08 grama konoplje, za kar so ga oglobili. Vrnil je tudi ukradeno uro. Osumili so ga tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine, saj je v diskoteki na posebno predrzen način z vratu oškodovanega ukradel zlato verižico, posebej predrzna pa je bila tudi kraja ure. Policisti so lastnikoma nakit sicer že vrnili, vendar ima zgodba še precej daljši rep!

Saga se je nadaljevala tako, da je policiste dopoldan obiskal 29-letni državljan Italije in Argentine, sicer prijatelj državljana Kolumbije, in jim izročil Kolumbijčev potni list. A izolski policisti so bili znova na preži, pri preverjanju v evidencah so namreč ugotovili, da je za 29-letnikom razpisana mednarodna tiralica, ki jo je izdal Interpol v Buenos Airesu. Nemudoma so obvestili preiskovalnega sodnika, ki je odločil, da je "prijatelja" treba privesti na sodišče. Po zaslišanju je zanj odredil pripor, policisti pa so ga popoldne predali Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper. Preiskovalni sodnik je podobno odločil tudi glede lokavega 20-letnega Kolumbijca, tudi ta je namreč pristal v priporu.