Neobičajno

Sprememba spola: Ni se mogel več pretvarjati

mk
6. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Še vedno živi z nekdanjim možem, ki je spremenil spol in je zdaj ženska, ter hkrati s sedanjim partnerjem.

Housewife: Home-remaking in a Transgender Marriage
Skupinska fotografija družine po tem, ko je Fred že postal ženska.

Fred je po spremembi spola povsem drugačna oseba, polna optimizma. 

Ko je imela Kristin Collier 32 let, se je njeno življenje zdelo kot iz bajke. Uživala je mirno družinsko življenje z možem Fredom (44) ter zdravima in srečnima sinovoma Trinom in Samom.

Vse skupaj pa se je spremenilo tistega dne, ko ji je mož dejal, da ne more več tako naprej. Ni se želel več pretvarjati, želel si je spremeniti spol. Čeprav sta bila skupaj od 18. leta, je bilo to zanjo presenečenje. Spomnila se je, da so imele včasih njene obleke moški vonj, toda temu ni povečala posebne pozornosti.

Mož v ženskih oblačilih

Kristin zdaj živi z bivšim možem, ki je spremenil spol, njunima sinovoma in novim partnerjem.

Kristin je zaslutila, da se bo njeno življenje povsem spremenilo. Vendar ni vedela, kako naprej in kako to, kar je izvedela, pojasniti svoji mami. »Sama sebi sem lagala o idiličnem zakonu, vse je bilo laž. Poskušala sem si zamišljati, kako podpiram svojega moža pri tem, da se oblači v ženska oblačila,« opisuje Kristin in dodaja, da se je ob tem počutila grozno, obenem pa ni razumela, zakaj njen mož to počne.

Sama je nato našla pomoč v skupinah na spletu. Fredu pa so zaradi njegovega mentalnega in emocionalnega zdravja predlagali spremembo spola. Spremenil se je iz povsem depresivne v družabno osebo, polno samozavesti. Sinova sta ga začela klicati Maddy namesto daddy (oče). Leto dni po spremembi spola pa je Kristin spoznala novega partnerja, Richarda Bartletta. Sprva se je bala, kako ga bo njena družina sprejela, toda strah je bil odveč. Neobičajna družina namreč zdaj uživa v skupnih trenutkih.