Pahorjevi izzivalci

Kandidati, ki ne morejo računati na častni krog

lt
6. 9. 2017, 19.50
Deli članek:

Nekaterim kandidatom, ki so se v predsedniško tekmo vključili iz želje po sodelovanju, zbiranje podpisov ne gre slabo od rok. Po lastnih trditvah je že marsikateri kvalificiran za naslednjo etapo.

Bobo
Glas za predsedniške kandidate bomo imeli priložnost oddati v roku poldrugega meseca. Volilna nedelja bo namreč 22. oktobra.

V predsedniško tekmo se je uradno vključila nekdanja ravnateljica Angelca Likovič. Sporočila je, da bo njena prva predsedniška naloga »osvoboditev« koroških dečkov. Z neprestanim ponavljanjem svojega jasnega stališča o tem primeru bo pristojne prisilila k tej odločitvi.

Likovičeva mora za kvalifikacijo v predsedniško tekmo zbrati tri tisoč podpisov, saj jo pri kandidaturi podpira nedavno ustanovljena stranka God Aleša Primca.

Mediaspeed
Angelca Likovič se bo v kampanji zavzemala za otroke.

Murko s podpisi na polovici

»Moram reči, da sem dokaj uspešen. Celo tako zelo, da je žena zagrozila, naj počasi neham. Saj se približuje nevarnost, da bom dejansko na soočenjih,« nam je povedal predsedniški kandidat Damjan Murko. Dejal je še, da je z zbiranjem podpisov na polovici. Ker ga ne podpira nobena stranka, jih mora zbrati pet tisoč, a z zbiranjem nima pretiranih težav, čeprav »ne delim golaža in ne podkupujem ljudi z vžigalniki in logotipi ali – bog ne daj – s svojimi pesmimi.«

Vprašali smo ga še, koga vrednoti kot najnevarnejšega tekmeca. »Iskreno povedano konkurence ne čutim, če bi se s kom lahko poistovetil, bi to bil aktualni predsednik Borut Pahor. Oba obvladava PR, le da jaz pri tem ne trošim davkoplačevalskega denarja,« se je glasil Murkov odgovor.

Facebook
»Je rekla, da bi rada nekaj trdega za podlago, pa sem ji dal svoj … hrbet,« je Murko napisal na družbenem omrežju Facebook.

Kozarič podpise že ima

Prva televizijska soočenja pa so že napovedana za 5. oktober. 

Na Kanarske otoke preseljeni pevec Dominik Kozarič je že pred slabim mesecem zagotavljal, da ima podpise, ki jih potrebuje za kandidaturo. Po poročanju medijev je že takrat imel 3526 podpisov, kako mu jih je uspelo zbrati in overiti, medtem ko je bil na Kanarskih otokih, pa nam ni uspelo izvedeti.

Kralj Valenčič zbiranje prepušča ljudem

Samooklicani kralj Slovenije in doktor okultnih znanosti Boris Valenčič bo v predsedniško tekmo spet poslal svojo ženo Martino Valenčič. Podpisov za njeno kandidaturo tokrat ne nameravata zbirati, »ker nimamo denarja, ker že eno leto in več spimo v avtu v Italiji.« »Zbiranje podpisov prepuščamo ljudem; če jih bodo sami zbrali, bomo šli v akcijo, sicer pa ne,« je Valenčič pojasnil po telefonu.

Zaupal nam je še, da je njegova družina pregnana iz Slovenije zaradi političnih člankov, ki jih je objavljal na svoji spletni strani: »Morali smo sp***iti v Italijo, ko smo videli, za kaj gre.«

Instagram
Pevec Kozarič je potrebne podpise zbral kar medtem, ko je bil na Kanarskih otokih.

Tudi Papster se zanaša na samoiniciativo

»Zagoreli diplomant fakultete za šport,« kot se predstavlja kandidat za predsednika Žiga Papež - Papster, prav tako računa na samoiniciativnost ljudi. Na svojem facebook profilu je sredi avgusta objavil zapis, v katerem simpatizerje poziva, naj sami stopijo do upravne enote in dvignejo dokument za izrekanje podpore, nato pa naj k temu nagovorijo še po petnajst ljudi. Kako uspešne so Papsterjeve taktike, nam ni uspelo izvedeti.

LDS v tekmo pošiljajo Šproharja

Liberalna demokracija Slovenije v predsedniško tekmo pošilja doktorja sociologije kulture Luja Šproharja. Šprohar želi nadaljevati politiko Janeza Drnovška in jo po možnosti razširiti. Kandidirati bo poskušal s podpisi treh poslancev, če to ne bo šlo, pa mu bo 3000 podpisov pomagalo zbrati članstvo LDS.